Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

DTE gaat bedragen energierekening controleren, Oxxio flatteert cijfers scorekaart

Vrijdag 27 juli 2007 17:38Margot Boesveld

 

 

Toezichthouder DTE gaat de kwaliteit van energierekeningen van de Nederlandse bedrijven onderzoeken. Dat zegt de toezichthouder bij de presentatie van de zogenaamde scorekaart voor het tweede kwartaal van dit jaar. De scorekaart laat zien of energiebedrijven voorschotnota's en eindafrekeningen op tijd versturen.Gezegd wordt dat sinds de komst van de scorekaart, in september 2005, energiebedrijven vooral letten op die tijdigheid van de rekeningen en niet zozeer op de kwaliteit. Ze zorgen met andere woorden dat ze de rekeningen op tijd de deur uit hebben om zo positief naar voren te komen in de scorekaart en het doet er dan niet zo toe of er de juiste bedragen op staan. Dat leidt tot veel fouten, zo heeft ook de DTE geconstateerd. Nota's bevatten "teveel fouten".Vandaar dat de DTE de kwaliteit van de rekeningen wil gaan onderzoeken. De toezichthouder gaat onder meer kijken of de bedragen kloppen. Daarnaast wil ze ook dat de bedragen zijn na te rekenen door de consument. Zoals Energeia ook al constateerde is dat nu niet het geval, althans voor diegene die geen wiskundeknobbel hebben. De DTE is in gesprek met branchevereniging Energiened om dit probleem te verhelpen.Ook Oxxio komt weer eens negatief uit de scorekaart naar voren. Dit keer niet omdat het slecht presteert maar omdat het de cijfers zodanig geflatteerd bij de DTE aanlevert dat de toezichthouder besloten heeft om ze maar helemaal niet meer op te nemen in de scorekaart.Copyright�, Energeia, 2007

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over