Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

DTE moet mogelijkheid krijgen bepaalde verkoopmethodes te verbieden

Vrijdag 11 november 2005 16:49Margot Boesveld

 

De Dienst toezicht energie (DTE) moet de mogelijkheid krijgen om toepassing van colportage of verkoop op afstand in bepaalde gevallen te verbieden. De Nederlandse energiebedrijven stellen hier gezamenlijk een gedragscode voor op. Dat heeft belangenorganisatie Energiened vandaag besloten.

"De gedragscode zal zich echt toespitsen op het punt van de handhaving", zegt Marbus van Energiened. "De DTE heeft aangegeven dat ze nu niet voldoende kan ingrijpen bij wanpraktijken. Het is in het belang van de hele sector dat de DTE verder kan gaan dan het opleggen van sancties. Áls je ingrijpt, zorg er dan voor dat een bedrijf de betreffende verkoopmethode niet meer kan toepassen, in plaats van dat sancties op de koop toe worden genomen. Energiebedrijven willen het middel van colportage of verkoop op afstand in kunnen blijven zetten."

Eindelijk wordt er iets gedaan aan deze verkoopmethodes. Eerder vernomen we al van de wanpraktijken van de Nederlandse Energiemaatschappij. Deur aan deurverkopers proberen zo veel klanten te werven. Ze vertellen in veel gevallen geen eerlijk verhaal, maar proberen ten koste van alles een handtekening te krijgen. Trucs die ze hierbij uithalen zijn: zich voordoen als de huidige leverancier, zich voordoen als het meetbedrijf, vragen of mensen willen tekenen voor een informatiepakketje, et cetera.

Ook bij telefonische verkoop gebeuren dingen die niet door de beugel kunnen. Durion, een onderdeel van Oxxio, kreeg hier al eens een boete van € 220.000,- voor. Hebben ze hier van geleerd? Nee, ze nemen de boete op de koop toe en gaan op schandalige manier verder met telefonische verkoop. Het gaat zelfs zo ver dat ze knippen en plakken in telefoongesprekken. Ik ben zeer benieuwd naar uitwerking van het besluit en ik hoop dat daarmee de dubieuze verkoopmethodes tot het verleden behoren. Concurrentie is goed, maar het moet wel eerlijk blijven.

Ga in geen geval in op deur aan deur verkopers en telefonische verkoop al klinkt het verhaal nog zo goed. Kijk op internet of het een betrouwbare aanbieder is. Is het een betrouwbare aanbieder? Dan kunt altijd nog een overeenkomst aangaan.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over