Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Dubbele energiemeter vaak niet goedkoper

Dinsdag 18 oktober 2005 12:31Margot Boesveld

 

Wie een dubbele energiemeter heeft is vaak niet goedkoper uit. Het tarief dat overdag betaald wordt is zo hoog dat het niet opweegt tegen de besparing die behaald kan worden met het nachttarief. Het nachttarief gaat in om 23.00 (sommige gebieden 21.00), dan kan er pas bespaard worden.

Als u een dubbele meter heeft kunt u dit eenvoudig om laten zetten naar een enkel tarief. Dit kunt u vragen aan uw netbeheerder. Het is een administratieve handeling. Vanaf het moment dat u belt worden de verbruiken van beide meters bij elkaar opgeteld en vermenigvuldigd met het enkel tarief. Schrijf voordat u gaat bellen uw meterstanden op, die heeft de netbeheerder van u nodig.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

D. de Jong

Het is aan de netbeheerder om tijden en tarieven vast te stellen. Het is van belang te weten wat is het normale tarief, wat is het hoog tarief en wat is het laag tarief.
Bij mij is het verschil op ruim 8000Kwu 50 euro op jaarbasis. en dan proberen we zoveel mogelijk het lage tarief te gebruiken.hoogtarief is 0.06..... en het lage tarief is 0.025...... Als streef getal is mij verteld moet je zorgen dat je nacht(=laag)tarief hoger komt dan je dag(hoog)tarief komt. Wij krijgen dat moeizaam gedaan.

Maandag 21 november 2005 16:34

R.A. van Calcar

Met zo'n berichtje kan ik dus niks. Wat is vaak? Hoeveel scheelt enkel tarief, dagtarief en nachttarief? Vaatwasser, wasmachiene, en droger niet overdag moet toch aardig wat schelen. Vriendelijke groeten, RvC.

Maandag 21 november 2005 06:27

Plaats een reactie

Lees meer over