Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Dure autoverzekering voor senioren

Donderdag 23 augustus 2012 13:30Margot Boesveld

 

Automobilisten van boven de 65 moeten soms 10 tot 15 procent meer betalen als ze een nieuwe autoverzekering afsluiten. Dat blijkt uit onderzoek van Verzekeringssite.nl, een vergelijkingssite voor verzekeringen.

Bij 57 procent van de onderzochte verzekeraars gaat de premie omhoog nadat een bepaalde leeftijd is bereikt. Deze leeftijdsgrens wisselt per verzekeraar. Bij 43 procent van de verzekeraars blijft de premie hetzelfde, ook na pensionering.

Volgens directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl is de trend dat verzekeraars minder vaak ouderen weigeren. Daar staat tegenover dat ze hen hogere premies vragen. Overigens weigert een derde van de onderzochte verzekeraars nog steeds 65-plussers die zich melden voor een nieuwe verzekering. Concurrentie

Het Verbond van Verzekeraars bevestigt dat verzekeraars vaker ouderen accepteren. Dat komt door de toenemende concurrentie in de sector. "Selectie en hogere premie mag", benadrukt woordvoerder Cor Groeneweg. "Dat heeft te maken met de statistisch hogere schadelast van deze doelgroep. Dat gebeurt overigens ook bij jongeren."

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Manon

Waarom zouden senioren meer moeten betalen? Ze betalen toch ook niet ineens meer ziektekosten?

Vrijdag 13 december 1901 21:05

Plaats een reactie

Lees meer over