Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Duurder of niet duurder?

Maandag 08 augustus 2005 08:30Margot Boesveld

 

Donderdag melde we al dat de basispolis waarschijnlijk hoger wordt dan verwacht. De reden hiervoor is dat de verzekeraars de (hogere) administratiekosten doorberekend in de polis. "Dit betekent dat de premie in sommige gevallen hoger wordt, maar de verzekerde kiest zelf voor een verzekeraar", reageert woordvoerder Cor Groeneweg van het ministerie. Iedereen kan een hogere basispolis voorkomen door voor een zorgverzekeraar met weinig administratiekosten te kiezen, stelt Groeneweg.

Dit vind ik een laffe reactie van het kabinet. Het is de fout van het kabinet dat de administratiekosten niet zijn meegenomen in de berekening. De kosten stijgen al flink waardoor het voor de lage en middenlage inkomens moeilijker wordt. Ik vind, net als de linkse oppositie, dat het kabinet de administratieve kosten van verzekeraars moet compenseren. Het zou een kwalijke zaak zijn als blijkt dat de meeste huishoudens er nog eens honderden euro's meer op achteruit gaan.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Petra van Wetten

Wat ik nog nergens heb gelezen is hoe Hoogervorst voor middeninkomens het wegvallen van de tegemoetkoming in de ziektekosten voor bijvoorbeeld onderwijzend personeel gaat compenseren.

Ik betaal nu 150 euro per maand aan ziektekosten omdat je je als docent particulier MOET verzekeren. Ik krijg maandelijks 70 euro per maand terug van mijn werkgever. Dit vervalt per 1 januari 2006. Ik heb gebeld met mijn ziektekostenverzekeraar wat ongeveer mijn premie wordt per 1 januari voor mijn huidige verzekering. Dat wordt iets lager (130 euro onder voorbehoud, want misschien valt de basisverzekering hoger uit) maar die 70 euro krijg ik maandelijks niet meer terug. Ik ga dus (en vele anderen) ongeveer 50 euro netto meer betalen per maand. Ik kom namelijk niet in aanmerking voor de zorgtoeslag.

Donderdag 11 augustus 2005 16:03

Plaats een reactie

Lees meer over