“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar met Duurzame oplossingen

Bespaar met Duurzame oplossingen

Gemiddelde besparing bij het isoleren van je woning

€450,- p.j

+

€840,- p.j

Gemiddelde opbrengst bij Zonnepanelen

Meer informatie

De Duurzaamheidscheck brengt energiebesparende mogelijkheden in kaart

Dinsdag 15 februari 2022 14:15Frank van de Ven
Energiebesparende maatregelen kunnen je energierekening verlagen en voor meer wooncomfort zorgen.

Energiebesparende maatregelen kunnen je energierekening verlagen en voor meer wooncomfort zorgen.

Sinds dit jaar werken de Vastelastenbond en De Energiebespaarders samen. Wanneer je gebruikmaakt van de VasteLastenBundel – de nieuwste dienst van de Vastelastenbond - profiteer je exclusief van de Duurzaamheidscheck van De Energiebespaarders. Tijdens een huisinspectie kijkt een verduurzamingsexpert naar energiebesparende mogelijkheden in een woning. Na afloop ontvangt de aanvrager een vrijblijvende offerte. Manager Lennard van Domburg van De Energiebespaarders vertelt meer over deze service en de samenwerking met de Vastelastenbond. 

Net als de Vastelastenbond streeft het team van De Energiebespaarders naar totaalontzorging. De Duurzaamheidscheck is ontwikkeld om het mensen die hun woning willen verduurzamen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Er komt één partij langs die alle verduurzamingsmogelijkheden onderzoekt en een overzichtelijke offerte opstelt. Bij energiebesparende mogelijkheden moet je ruim denken.

Naast zonnepanelen en isolatie kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor de plaatsing van een warmtepomp of groendaken. Er is heel veel mogelijk en deze formule werkt, stelt Van Domburg: “Verduurzamende maatregelen worden steeds populairder. De Energiebespaarders bestaat inmiddels zes jaar. Vooral de afgelopen twee jaar zijn we in een stroomversnelling beland. Momenteel werken er veertig mensen bij ons, maar dat aantal gaat gezien onze huidige groei zeker verdubbelen.”


Wat doet het team van De Energiebespaarders?


“Wij adviseren over verschillende energiebesparende maatregelen en brengen klantwensen in kaart. Dat doen we geheel onafhankelijk. Wanneer je bijvoorbeeld een adviseur van zonnepanelen uitnodigt voor een adviesgesprek zal hij de plaatsing van zonnepanelen aanraden en dat als hoogste prioriteit aanbevelen. Als een isolatie-expert op bezoek komt, zal hij juist adviseren om met isolerende maatregelen te starten. De consument weet op die manier niet waar hij aan toe is. Wij kijken naar de specifieke situatie van een klant en brengen in kaart waar het meest behoefte aan is. Aan de hand daarvan brengen wij een advies uit.”


Wat maakt De Energiebespaarders zo bijzonder?


“Om de mogelijkheden van energiebesparende maatregelen te verkennen, bezoekt één van onze adviseurs een woning. Zo’n huisbezoek vindt plaats naar aanleiding van een telefonische afspraak en duurt een uur tot anderhalf uur. In het telefoongesprek bespreken we de mogelijkheden en kijken we naar het type woning en bouwjaar. Het is in sommige gevallen ook mogelijk om een bezoek digitaal in te plannen, maar een fysiek bezoek heeft onze voorkeur.”


Wat gebeurt er tijdens zo’n huisbezoek?


“Tijdens een huisbezoek wordt de hele woning door een expert onder de loep genomen en bespreken we het beschikbare budget en de wensen van de klant. Er is heel veel mogelijk op het gebied van verduurzaming. Dan moet je onder meer denken aan de plaatsing van een warmtepomp, zonnepanelen, isolatie, groendaken en laadpaaloplossingen. We bieden het complete plaatje aan.”


In deze podcast vertelt oprichter Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond meer over De Duurzaamheidscheck. 


Wat gebeurt er na afloop van een huisbezoek?


“Ons doel is om binnen twee weken na een belafspraak een huisbezoek in te plannen. Na een huisbezoek wordt een mondeling advies gegeven. Diezelfde dag ontvangt de aanvrager een aantal offertes. Wanneer er akkoord gegeven wordt, houden we de installatietijd zo kort mogelijk. Bij de plaatsing van zonnepanelen moet je dan rekening houden met een wachttijd van circa zes weken. Dat is een normale wachttijd, omdat het momenteel erg druk is.”


Wat zijn de vervolgstappen ?


“Wanneer de klant akkoord gaat met de offerte zoeken wij de juiste vakmensen uit voor de klus. Omdat wij contact hebben met installateurs uit heel Nederland zijn onze diensten nationaal inzetbaar. Net als de Vastelastenbond streven wij naar complete ontzorging. Wij nemen de werkvoorbereiding, het zoekwerk naar de juiste partij en de planning onder onze hoede. Onze installateurs hoeven enkel nog hun werk uit te voeren en een enkele simpele administratieve handeling uit te voeren, terwijl de klant slechts een enkele dag vrij hoeft te nemen om bij de werkzaamheden te zijn. Dat is voor veel consumenten een verademing!”


Stopt jullie inbreng na de werkzaamheden?


“Absoluut niet! Wij zorgen ervoor dat de klant een aanspreekpunt heeft en onze rol is die van eindverantwoordelijke. Wij staan tussen de woningeigenaar en de installateur in, maar kiezen de kant van huizenbezitters. Zo bieden wij bijvoorbeeld garantie op de geleverde werkzaamheden. Mochten er werkzaamheden onverhoopt niet goed zijn uitgevoerd, dan kunnen klanten contact met ons opnemen. Wij regelen de rest en komen tot een oplossing. Normaal gesproken moeten klanten bij een geschil contact opnemen met de uitvoerder en dat loopt niet altijd even soepel.”


Met welke partijen werken jullie samen?


“Wij zijn actief in een groeimarkt en zoeken continu naar nieuwe partijen om mee samen te werken. De mensen waarmee wij samenwerken, zijn aangesloten bij een branchevereniging en hebben een  garantiefonds. De installateurs waar wij mee samenwerken, zijn geselecteerd op basis van de kwaliteit van hun werkzaamheden.”


Waarom kiezen installateurs voor jullie?


“Het zijn extreem drukke tijden voor installatiebedrijven en dat betekent dat veel ondernemers amper tijd hebben voor acquisitie. Ook is het voor veel installateurs vrijwel ondoenlijk én lastig om online te adverteren, terwijl het bereik van hun mond-tot-mondreclame afneemt. We kunnen hen veel werk uit handen nemen waardoor zij meer tijd in hun eigenlijke werkzaamheden kunnen steken. Wij verzorgen de acquisitie, nemen het merendeel van hun administratieve taken over en regelen opdrachten voor hen. Via een app kunnen installateurs eenvoudig hun administratie bijhouden.”


Wat zijn de populairste energiebesparende maatregelen?


“Zonnepanelen zijn de meest gebruikte producten. Voor deze producten kijken we naar de merken met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Ook onderzoeken we marktontwikkelingen en trends. We zijn absoluut geen prijsvechters en adviseren nooit op basis van laagste prijs. Op basis van beschikbaarheid en het type installatie zoeken wij de juiste partij voor elke klus uit. Zijn de geselecteerde zonnepanelen lastig te plaatsen, dan gaan we op zoek naar de partij die daarin gespecialiseerd is.”


Wat kunnen jullie doen op het gebied van financiën?


“Wij kunnen klanten met financieringsvragen eventueel in contact brengen met een hypotheekadviseur of een partij die duurzaamheidsleningen aanbiedt. Wij mogen zelf geen financieel advies geven. Het is mogelijk om een subsidie voor energiebesparende maatregelen aan te vragen. Ook kunnen we onze klanten adviseren over de BTW-aftrek van zonnepanelen. Niet iedereen heeft een grote sok vol spaargeld thuisliggen. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven om verduurzamingsmogelijkheden te bekostigen.”
 
Foto: Lennard van Domburg 
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Duurzaamheid

Wessel Rietveld is oprichter van Isolatie Centraal. Hij werkt met zijn team samen met Vastelastenbond.

Oprichter Isolatie Centraal: 'Voor minder dan de beste kwaliteit doen we het niet!

Donderdag 30 september 2021 09:45

‌ De Vastelastenbond en Isolatie Centraal hebben dit jaar de handen ineengeslagen. Het doel van deze samenwerking is om consumenten te helpen met de verduurzaming van hun woning. Isolatie Centra...

Lees meer
Nieuw manifest van drie politieke partijen moet isoleren betaalbaar maken.

Manifest moet isoleren betaalbaarder maken.

Maandag 13 september 2021 13:37

Vandaag is het Manifest Nationaal Isolatieprogramma gepresenteerd dat bedoeld is om woningisolatie te versnellen. Door vouchers uit te geven en zogenaamde isolatieteams die een coachende rol vervulle...

Lees meer
Huis isoleren tegen de warmte. Welk materiaal werkt het beste om de warmte buiten te houden?

Isoleren tegen de warmte

Dinsdag 27 juli 2021 09:00

‌Wist je dat een goed geïsoleerd huis niet alleen beschermt tegen de kou, maar ook voor koelte zorgt gedurende de zomermaanden? De plaats waar je isoleert is van belang, maar ook de materiaalkeu...

Lees meer
Tempo verduurzamen ligt te laag. Als we zo doorgaan duurt het nog 34 jaar voordat koopwoningen energielabel A hebben.

Slechts 1 op 6 woningen heeft energielabel

Woensdag 26 mei 2021 16:06

‌We lopen achter. Het tempo van verduurzamen ligt te laag en een groot gedeelte van de woningen heeft nog geen definitief energielabel. Als we het tempo van de afgelopen 5 jaar aanhouden, he...

Lees meer