“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

‘Gasvoorziening onder druk’

Woensdag 21 december 2005 09:00Margot Boesveld

 

Het gasnetwerk dreigt tijdens de winter overbelast te raken. Nederlanders kunnen er niet van uitgaan dat hun centrale verwarming altijd genoeg gas krijgt. Dat blijkt uit onderzoek van het Energie Onderzoek Centrum ECN, schrijft Trouw dinsdag.

Het Nederlandse aardgasnet zit volgens de onderzoekers tijdens winterse perioden nu al aan de maximale capaciteit. Dit kan problemen opleveren als Duitsland besluit gas via het Nederlandse net te vervoeren. De druk op het gasnet wordt dan zo hoog dat groepen eindgebruikers geen gas meer zullen krijgen, schrijft het dagblad.

Netbeheerder GTS, die opdracht tot het onderzoek heeft gegeven, kan een Duits verzoek om gastransport niet weigeren vanwege de vrije Europese markt. Het Nederlandse gasnet wordt volgens ECN steeds goedkoper en dus aantrekkelijker als vervoermiddel.

Toezichthouder Dienst Toezicht energie (DTe), de toezichthouder op de energiesector, wil volgens het ochtendblad de prijzen de komende jaren nog verder verlagen. ECN legt een direct verband tussen prijsverlaging van gastransport en de mate van uitval in Nederland. De onderzoekers spreken van 'congestie'.

ECN stelt in de krant dat netbeerder GTS in een 'lastig parket' zit. Naast een transportverplichting moet GTS ook de leveringszekerheid garanderen. Deze zekerheid komt volgens de onderzoekers nu in gevaar.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over