Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

‘Minima in schulden door winkelkrediet’

Maandag 18 juli 2005 12:47Margot Boesveld

 

Winkelkredietkaarten zijn een belangrijke oorzaak van schulden van minima. Minima die een beroep doen op financiële hulpverlening hebben in de helft van de gevallen gebruik gemaakt van een winkelkrediet, schrijft de Volkskrant zaterdag.

Ongeveer 2,5 miljoen mensen beschikken over een pas waarmee ze op de pof aankopen kunnen doen bij diverse winkelketens. Vaak wordt hiervoor een hoge rente berekend, soms zelfs het wettelijke maximum van 21 procent.

Volgens de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet zorgen de kaarten voor impulsaankopen. De bedrijven die de kaarten verkopen zijn de bedenkers van het concept 'nu kopen over een jaar betalen'.De truc van dit soort acties is dat mensen het eerste jaar een uitgestelde betaling krijgen. Ze hebben dus een jaar tijd om het geld bij elkaar te sparen. Veel mensen lukt het niet om het geld bij elkaar te sparen met als gevolg dat de uitgestelde betaling omgezet wordt in een lening. Deze leningen hebben een vaak een torenhoog rentepercentage.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over