“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

“Weinig vertrouwen in nieuwe basisverzekering”

Vrijdag 05 augustus 2005 12:37Margot Boesveld

 

Meer dan de helft heeft weinig vertrouwen in de nieuwe zorgverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Het gebrek aan vertrouwen komt door het tekort aan kennis over de nieuwe basisverzekering. "Genoeg werk aan de winkel voor de overheid, die onlangs een grote voorlichtingscampagne is gestart", aldus de bond.

Vanaf 1 januari wordt een basisverzekering voor ziektekosten ingevoerd. Het verschil tussen ziekenfonds- en particuliere verzekering komt dan te vervallen. In ruil daarvoor krijgt iedereen eenzelfde basispakket. Daarnaast kunnen klanten zelf kiezen waarvoor ze zich extra laten bijverzekeren. Het is de bedoeling dat hiermee de concurrentie in de zorgsector toeneemt en dat efficiënter wordt gewerkt.

Bijna 55 procent van de ondervraagden verwacht duurder uit te zijn dan nu. Ruim 5 procent denkt er financieel juist op vooruit te gaan. Van de mensen die de laatste tijd veel met zorg te maken hebben gehad, denkt 60 procent dat de nieuwe plannen de kwaliteit van de zorg zullen schaden.

De verzekeraars krijgen bij de uitvoering van het nieuwe beleid een grote rol. Tweederde van de ondervraagden heeft er weinig vertrouwen in dat zij deze rol goed gaan uitvoeren. Verzekeraars krijgen zeggenschap over een deel van het budget van de huisartsen.

De Consumentenbond doet in het najaar opnieuw onderzoek, om te bepalen of de voorlichting van de overheid heeft gewerkt en of mensen meer vertrouwen hebben in de basisverzekering.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over