Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Één jaar gratis stroom bij Oxxio. Wat is het addertje?

Dinsdag 23 mei 2006 14:05Margot Boesveld

 

Oxxio biedt mensen een jaar gratis stroom bij het afsluiten van een driejarig contract. Zij kunnen niet zomaar gratis aan 50.000 mensen een jaar gratis stroom weg geven. De vraag is dus: 'waar zit het addertje'.

 

U moet naast elektriciteit ook gas afnemen voor een periode van drie jaar. De gasprijs is echter variabel en zal elk half jaar worden verhoogd. U mag niet weg, maar zij mogen wel de gasprijs zo veel verhogen als ze willen.
U krijgt alleen gratis het energietarief. De energierekening bestaat uit meer dan alleen het energietarief. U betaalt ook netwerkkosten, energiebelasting en vaste leveringskosten (administratiekosten). Van de totale kosten van elektriciteit voor één jaar krijgt u dus uiteindelijk 39% gratis.
De 'gratis stroom' wordt uitgespreid over een periode van drie jaar. U krijgt dus elke maand een korting op uw voorschot en niet een jaar achtereen gratis stroom.
In de berekeningsmodule wordt er vanuit gegaan dat de stroomprijs met 10% per half jaar stijgt. De afgelopen jaren zijn is de elektriciteitsprijs wel flink gestegen, maar niet met 10% per half jaar.
U zet de elektriciteitsprijs vast voor drie jaar. U betaalt in het begin meer, maar bent later voordeliger uit. Hieronder staat hoeveel Oxxio op dit moment duurder is dan de Vastelastenbond: continuetarief: 31%, piektarief: 26%, daltarief: 34%.

 

Verder is het verstandig om uw keuze niet alleen op prijs te baseren, maar om ook goed naar de service te kijken. De service bij Oxxio laat veel te wensen over. Ze staan nog steeds bovenaan de lijst van klachten (van energieleveranciers). Verder begrijpt u waarschijnlijk ook dat veel mensen op deze actie af komen. Dat zorgt er voor dat er meer klachten komen, meer mensen naar de klantenservice bellen en er waarschijnlijk weer chaos ontstaat. Het is moeilijk om uit te leggen hoe de frustratie voelt van een probleem dat niet wordt opgelost en aanmaningen die zich blijven opstapelen. Daarom adviseren wij u eens te kijken op de fora van energieleveranciers.nl, Tros Radar en Vara Kassa.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over