Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Eenvijfde van de consumenten slecht verzekerd op skivakantie

Vrijdag 03 januari 2014 15:01Margot Boesveld

 

Zo'n 20 procent van de consumenten gaat niet goed verzekerd op skivakantie. Een grote meerderheid (91 procent) van vakantiegangers die op wintersport gaan, heeft een standaard reisverzekering. Maar zij hebben niet allemaal een dekking voor wintersport.
"Vaak denken mensen dat ze goed verzekerd op vakantie gaan, maar op het moment dat er iets misgaat tijdens de wintersport, komen ze erachter dat ze helemaal niet voor alles gedekt zijn".
Hoge kosten
Na een ongeval wordt een skiër of snowboarder bijvoorbeeld met een speciale ski-brancard of sneeuwscooter vervoerd. Dat kan soms 600 euro kosten. Als er ook een helikopter moet worden ingezet, kunnen de kosten oplopen tot 3.500 euro. 
Bovendien kunnen medische ingrepen in het vakantieland een stuk duurder zijn dan in Nederland. 
Een basiszorgverzekering vergoedt spoedeisende hulp en noodzakelijk vervoer in het buitenland tot maximaal het Nederlandse tarief. Alles daarboven moet de reiziger dus zelf betalen, tenzij hij daarvoor aanvullend verzekerd is. 
Buiten de piste
Vakantiegangers die buiten de piste skiën, zijn zelfs met wintersportdekking niet altijd even goed verzekerd. Buiten de piste is de kans op een ongeval groter, omdat ze niet worden onderhouden en geprepareerd. Daarom vergoeden niet alle verzekeraars de kosten voor ongelukken buiten de piste.
Sommige polissen vergoeden dat alleen als de skiër aan bepaalde voorwaarden heeft voldaan. Dat de verzekerde alleen onder begeleiding zo'n risicovol gebied ingaat, kan een voorwaarde voor uitbetaling zijn. 
Skiërs die buiten de piste actief willen zijn, zouden de voorwaarden van hun wintersportdekking daarom goed moeten nalezen.
 
Bron: nugeld.nl/portemonnee/3667061/eenvijfde-slecht-verzekerd-skivakantie.html
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over