Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Elektriciteit in Nederland erg duur

Maandag 08 mei 2006 12:38Margot Boesveld

 

Nederland behoort met zijn elektriciteitsprijzen tot de topdrie van Europa. Dit komt vooral door hogere belastingen, zo blijkt uit een overzicht van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).Nederlandse huishoudens betaalden begin januari ruim 20 eurocent per kilowattuur. Alleen in Italië en Denemarken was de prijs hoger, aldus het CBS. In Griekenland lag de prijs ver onder de 10 eurocent. De meeste EU-landen kwamen tussen de 10 en 15 eurocent uit.In Nederland bedroeg het aandeel van heffingsbelastingen en btw ruim 40 procent. In Denemarken was dat zelfs 60 procent. Andere landen met een relatief hoog belastingaandeel, waren Noorwegen en Zweden. Samen met Nederland en Ierland zijn hier ook de prijzen voor elektriciteit het snelst gestegen sinds 2000. De stijging in Ierland bedroeg tussen januari 2000 en januari 2006 bijna 70 procent, in Nederland was dat ruim 40 procent.Het is toch raar dat we één Europa krijgen met één BTW tarief, maar het tarief aan energiebelasting ligt voor de verschillende landen mijlenver uit elkaar. Wordt het niet tijd dat ook deze tarieven worden gelijk getrokken?

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

O.A. de Haan

Het is begrijpelijk dat het zo werkt in Nederland.
Als het in een ander e.u. land duurder is dan wordt dat hier ook duurder.
Is het in een ander e.u. land goedkoper dan in Nederland dan wordt het niet goedkoper hier.
Zo denken onze bestuurders over gelijkheid in de landen van de e.u.

Donderdag 18 mei 2006 11:29

Plaats een reactie

Lees meer over