“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Elektriciteitsprijs voor Nederlands huishouden in top drie Europa

Woensdag 19 juli 2006 12:10Margot Boesveld

 

De elektriciteitsprijs voor een gemiddeld Nederlands huishouden behoort tot de top in Europa. Alleen in Denemarken en Italië betaalt een kleinverbruiker meer. Dat blijkt uit onderzoek van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie, dat vandaag is gepubliceerd.Vorige week publiceerde Eurostat een soortgelijk onderzoek naar de ontwikkeling van de gasprijzen. Dit keer heeft Eurostat de elektriciteitsprijzen vergeleken voor een huishouden dat 3.500 kWh per jaar verbruikt, en voor een industriële grootverbruiker die 2.000 MWh per jaar afneemt.Een Nederlands huishouden betaalt gemiddeld EUR 20,87 voor 100 kWh. Denemarken spant de kroon met EUR 23,62 en ook Italië zit daar nog boven met EUR 21,08. Het Europees gemiddelde ligt op EUR 14,16. Een gemiddeld huishouden in België zit daar net iets boven met EUR 14,42. Opvallend aan de Belgische cijfers is dat België een van de drie landen is waar de elektriciteitsprijs voor kleinverbruikers op 1 januari 2006 lager was dan op 1 januari 2005. Het verschil is volgens Eurostat 2,6%.De bij energiebedrijven veel gehoorde klacht dat de Nederlandse tarieven voor een groot deel door belasting worden bepaald, lijkt door het Eurostat-onderzoek te worden gestaafd. Van de EUR 20,87 bestaat 42,2% uit belastingen. Alleen in Denemarken ligt dit percentage hoger.Volgens Eurostat is de algemene Europese trend dat de prijzen voor huishoudens minder hard stijgen dan die voor industriële klanten. Voor huishoudens steeg de prijs gemiddeld met 5%, voor bedrijven met 16%. Sinds 2001 zijn de elektriciteitstarieven in grote lijnen constant geweest, maar het afgelopen jaar gingen ze de hoogte in, aldus Eurostat.Bron: Energeia

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over