Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

'Elektrisch rijden 10 procent duurder dan rijden op benzine'

Dinsdag 05 december 2017 16:46Margot Boesveld
elektrisch rijden

elektrisch rijden

Rijden met een elektrische auto is 10 procent duurder dan rijden met een benzineauto. Dit blijkt maandag uit berekeningen van de ANWB, als onderdeel van een breder onderzoek naar elektrisch rijden. Ook blijkt dat 38 procent van de Nederlandse consumenten interesse heeft in elektrisch rijden.
De prijs per kilometer van een nieuwe benzineauto is 50,6 cent, terwijl die van een nieuwe elektrische auto 55,9 cent bedraagt. De tarieven zijn berekend op basis van vier jaar gebruik en 15.000 gereden kilometers per jaar. In het rekenvoorbeeld kost de benzineauto 632 euro per maand, de elektrische 689 euro.Volgens ANWB-directeur Frits van Bruggen is elektrisch rijden daarmee wel duurder, maar volgens hem niet veel duurder. ''Terwijl dat in de beleving van mensen nog wel het geval is." 

Thuis opladen en onderhoud goedkoper 

De bottleneck van de hogere kosten komt doordat de gebruikskosten van openbare laadpunten en snelladers in het afgelopen jaar flink zijn gestegen. Hierdoor benadert de prijs van rijden op elektriciteit die van rijden op een fossiele brandstof."Heb je de mogelijkheid om thuis of op het werk de auto op te laden, dan kost rijden op stroom grofweg de helft van rijden op reguliere brandstof. Ben je volledig afhankelijk van openbare laadinfrastructuur en snelladers, dan valt er nauwelijks financieel voordeel te behalen."
De ANWB stelt verder dat een elektrische auto wel minder onderhoud vergt. Elektrische auto's hebben minder bewegende delen, waardoor er minder sprake is van slijtage. Daarnaast bestaan er tijdelijke fiscale voordelen voor eigenaren van elektrische wagens.

Milieuwinst belangrijkste reden

Van de ondervraagden zegt 85 procent dat milieuwinst de belangrijkste reden is om te kiezen voor een elektrische auto. 46 procent zegt dat te willen doen omdat de auto voordelig is in gebruik. 44 procent zegt voorbereid te willen zijn op de toekomst, terwijl 38 procent zegt 'van nieuwe dingen te houden'.
De hoge aanschafkosten is voor 65 procent de reden om niet te kiezen voor een elektirsche auto. 31 procent vindt de actieradius onvoldoende. 26 procent zegt te wachten tot de elektrische auto meer gangbaar is, 24 procent vindt dat er te weinig laadpalen zijn.

21 procent is niet geïnteresseerd

Van de ondervraagden is 21 procent niet geïnteresseerd in elektrisch rijden, terwijl 41 procent hier neutraal tegenover zegt te staan.
Van Bruggen: ''Het nieuwe kabinet wil dat er in 2030 alleen nog maar nieuwe elektrische auto's worden verkocht. Dat is al over twaalf jaar. Wij gaan dit onderzoek vanaf nu elk jaar doen, om te zien waar we staan met elektrisch rijden. Zodat we met z'n allen een mooie transitie naar elektrisch kunnen maken."

Bron: ANWB en NU.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over