Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Eneco gaat Max Havelaar stroom uit de jatrophaplant op de markt brengen

Woensdag 25 juli 2007 17:36Margot Boesveld

 

Consumenten kunnen wellicht over enige tijd groene stroom afnemen met een keurmerk van Max Havelaar. De ontwikkelingsorganisatie Icco, energieproducent Eneco en de stichting Max Havelaar kondigden vrijdag aan onderzoek te doen naar de haalbaarheid van milieuvriendelijk opgewekte energie met het Fairtrade Keurmerk van de stichting Max Havelaar.Er komt een proefproject in Tanzania met de noten van de jatrophaplant. Lokale boeren kunnen uit deze niet-eetbare noten olie winnen die in Europa gebruikt kan worden voor de opwekking van stroom. Voordeel van het gebruik van de jatrophaplant is dat die niet concurreert met de voedselproductie. Omdat de plant het ook goed doet op minder vruchtbare grond, kan ze dienst doen in de strijd tegen de verwoestijning in Afrika.Het onderzoek richt zich ook op de inzet van het jatrophaproject voor de lokale energievoorziening in Tanzania. Volgens directeur Jack van Ham van Icco hebben zowel rijke als arme landen profijt van het initiatief. "De boeren die de grondstoffen produceren krijgen een eerlijke prijs, de biomassa wordt duurzaam geproduceerd en er kan worden voldaan aan de grotere vraag naar biobrandstof."Het onderzoek dat deze week is begonnen moet antwoord geven op de vraag of het mogelijk is om kleine boerenorganisaties partners te maken in de productie van biomassa. De hele keten moet controleerbaar en certificeerbaar zijn, waardoor consumenten op den duur kunnen kiezen voor voor bio-energie met keurmerk, aldus de drie partijen.De samenwerking tussen de drie partijen is eerder deze week ondertekend. Icco heeft naar eigen zeggen de kennis die nodig is om projecten op te zetten in arme landen, Eneco gaat de stroom opwekken en op de markt brengen en Max Havelaar controleert of de geproduceerde biomassa aan de vereisten van het keurmerk voldoet.Copyright©, Energeia/ANP, 2007

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over