Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Energie honderden euro’s duurder door olieprijs

Woensdag 07 september 2005 11:46Margot Boesveld

 

De energienota steeg dit jaar al met ongeveer 200 euro. De energienota zal volgend jaar weer honderden euro’s hoger uitvallen. De reden hiervoor is de hoge olieprijs. Ook de prijs van gas is sterk afhankelijk van de olieprijs.

Energiebedrijven doen geen uitspraak over eventuele stijgingen van de energienota volgend jaar. Gasunie zegt wel rekening te houden met een 'forse stijging'. Essent laat in de krant weten dat 'een prijsstijging onvermijdelijk lijkt'.

Het is 100% zeker dat de energieprijs volgend jaar fors zal gaan stijgen. Het is ook zeer logisch te verklaren. Een jaar geleden zat de olieprijs rond de 40 dollar (per vat). Nu is de prijs, mede door Katrina, de onrust in het Midden-Oosten en de grote vraag van China en India, 70 dollar. Dat is een stijging van ruim 40%. De prijs voor gas is gekoppeld aan de olieprijs. Dus het gas dat we in Nederland oppompen wordt stukken duurder door de alsmaar stijgende olieprijs. Elektriciteit wordt in Nederland voor een zeer groot gedeelte opgewekt met gasgestookte centrales. Dus de prijs voor zowel gas als elektriciteit zal volgend jaar flink gaan stijgen. Laten we hopen dat de overheid hier iets aan doet. Om de economie te stimuleren moet de koopkracht toenemen, maar dat zal niet gebeuren als mensen hun geld kwijt zijn aan energie.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Jan Commandeur

leuk initiatief zo'n weblog. Ik ben benieuwd hoe jullie als vastelastenbond op deze hoge kosten voor energie in gaan spelen. Als dat uberhaupt mogelijk is.

Gr.

Jan

Woensdag 07 september 2005 11:47

Plaats een reactie

Lees meer over