“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

'Energieafrekening lastig te begrijpen'

Maandag 30 juni 2014 10:05Margot Boesveld

 

Energieleveranciers zouden verplicht moeten worden om de jaarafrekening die zij aan consumenten sturen volgens een vast model op te stellen.
 
Alleen dan kunnen consumenten hun rekening immers goed controleren en is vergelijking met andere aanbieders mogelijk. Dat schrijft de Vereniging Eigen Huis (VEH) donderdag in een brief aan minister Henk Kamp van Economische Zaken.
De belangenorganisatie krijgt veel reacties van huizenbezitters die hun energieafrekening niet begrijpen. VEH onderzocht daarom jaarafrekeningen van vrijwel alle grote energiemaatschappijen.
Van de 157 nageplozen nota's bleek geen enkele volledig aan de daarvoor opgestelde richtlijnen van de energiebedrijven en toezichthouder ACM te voldoen.
Onder meer de vergelijking van gastarieven is volgens VEH moeilijk, omdat elke leverancier op een andere manier de regiotoeslag op de rekening schrijft. Ook wordt voor de jaarafrekening een gewogen jaartarief gebruikt en valt het meest recente tarief vaak niet uit de afrekening af te lezen.
Bron: ANP
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Oranje bespaart ons energie

Dinsdag 24 juni 2014 15:46

Het stroomverbruik in ons land daalt tijdens wedstrijden van Nederland ongeveer 10 procent ten opzichte van een normale avond. Dat beweert het Rotterdamse energiebedrijf Eneco. Volgens de lever...

Lees meer

Nederlanders eten en drinken relatief goedkoop

Dinsdag 24 juni 2014 10:46

Voedingsmiddelen zijn in Nederland 3 procent goedkoper dan gemiddeld in de Europese Unie. Dat blijkt uit cijfers die het Europees statistiekbureau Eurostat donderdag heeft gepubliceerd. To...

Lees meer

Netbeheerders sluiten convenant uitrol slimme meters

Dinsdag 24 juni 2014 09:25

Netbeheerders gaan de slimme energiemeter vanaf 1 januari volgend jaar grootschalig aanbieden aan consumenten.  Met energieleveranciers en onafhankelijke dienstenaanbieders is vrijdag...

Lees meer

17 miljoen vakanties: 2 miljoen zonder reisverzekering

Maandag 23 juni 2014 09:45

Nog steeds gaan reizigers zonder reisverzekering op vakantie. Vorig jaar maakten Nederlanders meer dan 17 miljoen buitenlandse vakanties, waarvan 12 procent zonder reisverzekering, blijkt uit het Cont...

Lees meer