Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Energieakkoord nu bijna rond

Donderdag 11 juli 2013 14:58Margot Boesveld

 

De partijen die spreken over een energieakkoord hebben een mondelinge overeenkomst bereikt.

Bedrijfsleven, milieubeweging, vakbonden en ministeries zijn het op hoofdlijnen eens over maatregelen waardoor Nederland in 2020 minstens 14 procent van zijn energie duurzaam zal produceren, zo melden bronnen aan de NOS. Tegelijk wijzen die bronnen erop dat er nog heel veel losse eindjes zijn die besproken moeten worden.

Geen toelichting

Vandaag hebben de hoofdrolspelers nog telefonisch overleg gehad. De partijen willen vrijdag, bij de laatste ministerraad voor het reces, een brief presenteren aan het kabinet.

De Sociaal Economische Raad (SER) heeft het voortouw genomen bij het opzetten van een energieakkoord. De verschillende partijen onderhandelen er al maanden over. De SER zelf laat weten dat er nog geen sprake is van een definitief akkoord en wil geen toelichting geven.

De gesprekken tussen de partijen verliepen niet zonder slag of stoot. Vooral over de financiering van de sommige projecten zijn ze het nog steeds niet helemaal eens.

Verschoven

Van Brussel moeten alle EU-landen voor 2020 verplicht minimaal 14 procent duurzaam produceren. Lukt dat niet, dan krijgt Nederland een flinke boete. Het wordt nog een hele klus om daaraan te ontkomen, omdat Nederland nu ongeveer 4 procent van zijn energie duurzaam produceert.

In het regeerakkoord staat dat Nederland voor 2020 16 procent duurzaam wil produceren en in 2050 zelfs 100 procent. Het energieakkoord heeft het 16 procent-streven verschoven naar 2023.

Bron: nos.nl/artikel/528413-energieakkoord-nu-bijna-rond.html

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over