Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Energiebedrijf RWE lijdt onder zachte winter en lage prijzen

Dinsdag 10 maart 2015 09:26Margot Boesveld

 

Aanhoudend lage energieprijzen en een uitzonderlijk zachte winter hebben het Duitse energieconcern RWE vorig jaar parten gespeeld. Er werd minder elektriciteit geproduceerd en de gasverkoop daalde door het zachte weer. 

Bezuinigingen, kostenbesparingen en de verkoop van elektriciteitsnetwerken konden de aanhoudend lage elektriciteitsprijzen niet goedmaken. De omzet van het moederbedrijf van Essent liep terug met 4 miljard euro naar 48,5 miljard euro. 

De nettowinst kwam uit op 1,7 miljard euro. In 2013 werd nog een verlies geleden van 2,8 miljard euro, de eerste rode cijfers van RWE. Er moest toen enorm worden afgeschreven op stilstaande energiecentrales, waaronder in Nederland.

Crisis

"De crisis in de conventionele energieopwekking duurt voort", zegt topman Peter Terium. De kelderende Duitse elektriciteitsprijzen hadden overigens maar weinig van doen met de lagere olieprijzen.

Op Duitse en Britse centrales moet weer 600 miljoen euro worden afgeschreven, ook op de nieuwe biomassa-centrale in Schotland. Ook de drastische vermindering van subsidies op groene stroom in Spanje drukten de resultaten.

RWE denkt dit jaar al zijn efficiëntie-doelstelling van 1,5 miljard euro te halen, twee jaar sneller dan gedacht. Het bedrijf wil er nog een half miljard bovenop doen. Ondanks de kostenbesparingen zal de omzet verder teruglopen en de nettowinst lager uitvallen.

 

Bron: nos.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over