“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Energiebedrijven: geen kosten heraansluiting

Woensdag 08 februari 2006 13:29Margot Boesveld

 

Energiebedrijven zullen wanbetalers geen kosten voor heraansluiting in rekening brengen. Voorwaarde is wel dat de wanbetalers schuldsanering aanvragen. Dat zegt de brancheorganisatie EnergieNed.

Afgelopen vrijdag leverde de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet NVVK, die mensen helpt met problematische schulden, kritiek op de heraansluitkosten. Voorzitter G. Jaarsma van de NVVK zei dat wanbetalers vaak de ongeveer 500 euro niet hebben om opnieuw aangesloten te worden. Door de sterk gestegen energiekosten, waarvan een groot deel bestaat uit belasting, is het afgelopen jaar een groeiend aantal huishoudens in betalingsproblemen gekomen.

Een goede ontwikkeling. Mensen die al een betalingsachterstand hebben, moeten voor aansluiting ook nog eens 500 euro ophoesten. Daarnaast vraagt de leverancier vaak nog een borg van enkele honderden euro’s. Dat zou betekenen dat mensen enkele maanden zonder gas en elektriciteit zitten totdat ze het geld bij elkaar gespaard hebben. Met de schuldsanering is het energiebedrijf verzekerd van betaling en kan de energie weer aangesloten worden.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over