Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Energiebedrijven moeten binnen drie jaar splitsen

Vrijdag 08 juni 2007 17:46Margot Boesveld

 

De energiebedrijven Nuon, Essent, Delta en Eneco krijgen tweeëneenhalf jaar de tijd om de netwerken af te splitsen van de rest van de onderneming. Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken heeft de Tweede Kamer donderdag geschreven dat het ,,groepsverbod'' op 1 augustus van dit jaar in werking treedt. Eneco noemt de gedwongen splitsing een slechte oplossing. De CDA-bewindsvrouw beloofde op 3 april dat ze snel met dit besluit zou komen. De Tweede Kamer nam vorig jaar de zogeheten splitsingswet aan. Die wet bepaalt dat de energiebedrijven kunnen worden opgedeeld in een publiek deel dat de netwerken beheert en een commercieel deel dat de energie levert. Splitsing moet voorkomen dat financiële risico's van commerciële activiteiten goed beheer van netwerken in gevaar brengen. Bovendien maakt onafhankelijk beheer van de netwerken, die open moeten staan voor meerdere leveranciers van energie, eerlijke concurrentie mogelijk. Volgens bestuursvoorzitter Jeroen de Haas van Eneco zal de gedwongen splitsing leiden tot een ernstige verzwakking van de Nederlandse energiebedrijven. ,,Zo ontstaan er grote belemmeringen voor de langetermijndoelstellingen die de Nederlandse regering op het gebied van duurzame energie, energiebesparing en CO2-reductie heeft gesteld'', aldus de topman. ,,De Nederlandse consument heeft hier geen enkel belang bij.'' Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over