Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Energiebedrijven moeten structureel splitsen

Maandag 02 oktober 2006 10:46Margot Boesveld

 

Energiebedrijven moeten hun netwerk- en distributieactiviteiten structureel splitsen. Alleen een juridische ontkoppeling van de beide activiteiten, zoals de Europese Commissie nu nog voorstaat, werkt niet. Dat heeft Europees commissaris van Mededinging Neelie Kroes donderdag gezegd op een bijeenkomst in Londen, meldt Het Financieele Dagblad.De eurocommissaris gaf aan dat de juridische splitsing tussen distributie- en netwerkactiviteiten bij energiebedrijven uit oogpunt van mededinging onvoldoende heeft gewerkt. Volgens Kroes zijn er aanwijzingen dat dit niet heeft voorkomen dat verschillende afdelingen van bedrijven, die formeel hun distributie- en netwerkactiviteiten hebben gescheiden, informatie uitwisselen.Dat zou concurrenten van de energiebedrijven in kwestie benadelen. "De Chinese muren" tussen de twee takken in deze ondernemingen zijn kennelijk moeilijk te onderhouden, meent Kroes. "Netwerkbedrijven zouden niet ten koste van onafhankelijke concerns hun eigen productie- of distributietak moeten bevoordelen."De eurocommissaris sloot verder niet uit dat ze met nieuwe regelgeving komt om tot meer transparantie op de energiemarkt te komen.Bron: Energeia

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over