Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Energiebedrijven ontmoedigen acceptgiroverkeer met kortingen en toeslagen

Donderdag 06 april 2006 15:51Margot Boesveld

 

Nuon berekent klanten die per acceptgirokaart betalen, vanaf 1 mei voortaan EUR 1 extra op de maandelijke energienota. "We willen de kosten van het versturen van acceptgirokaarten niet meer over ons hele klantenbestand verdelen, maar berekenen aan de mensen die hiervoor kiezen", zegt woordvoerster Serva Dollenkamp.Volgens haar is betalen via automatische incasso inmiddels dermate geaccepteerd dat 75% van de klanten van Nuon hiervoor kiest. "Een jaar geleden was dat veel minder." Alle klanten krijgen een brief en een aanbod om over te stappen op automatische incasso. Ook Essent laat mensen die gebruik maken van acceptgirokaarten, meer betalen. Dat gebeurt sinds januari 2005, zegt woordvoerder Maarten Thijs. "Wij ontmoedigen het acceptgiroverkeer, dat duurder is geworden. Mensen die per automatische incasso of per accept-email betalen, krijgen een euro korting." De kosten zijn volgens hem echter niet de belangrijkste reden. "Wij doen dit vooral om efficiënter te kunnen werken. Daar winnen wij bij, en de klant ook."Daarbij speelt de overweging dat Essent door deze tactiek minder te maken zou hebben met vertraagde betalingen, volgens hem geen rol. Immers: "Oók mensen die per accept-email betalen, een soort digitale vorm van de acceptgirokaart, krijgen een euro korting. Het gaat ons gewoon om de efficiëntie en een snellere vorm van berichtenverkeer."Eneco geeft geen korting en rekent ook geen extra tarieven voor mensen die per acceptgiro of automatische incasso betalen, laat woordvoerder Cor de Ruijter desgevraagd weten. Copyright©, Energeia, 2006

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over