Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Energiebesparing effectiever dan zonnepanelen

Maandag 19 november 2012 12:59Margot Boesveld

 

Energiebesparing in bestaande huizen en kantoren is tien keer zo effectief als zonnepanelen plaatsen. Dat meldt hoogleraar Jan Rotmans in een interview in de Volkskrant.

Rotmans voorziet ‘transities’ in zijn boek ‘In het oog van de orkaan’. Niet alleen de financiële crisis, maar ook de energie- en klimaatcrisis. Hij voorspelt een energietransitie waarbij de centrale energievoorziening zal worden vervangen door lokale, decentrale netten waarbij de burgers het heft in handen nemen. Volgens Rotmans moeten we ons hierbij richten op energiebesparing. ‘De gebouwde omgeving, bestaande huizen en kantoren, is verantwoordelijk voor 40 procent van het energieverbruik. Daar is de grote slag te maken. Besparing is tien keer zo effectief als zonnepanelen plaatsen. Dit zou nu het project van Nederland moeten worden.’ Volgens Rotmans ligt de tijd van kleinschalige proefprojecten achter ons. ‘Wat wij nu willen is de hele woningvoorraad energieneutraal maken. We gaan in Tilburg beginnen, en dan het land door.’

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Joost van der Stappen

Dat energiebesparen meer helpt dat zonnepanelen plaatsen kan zo zijn. Het wordt wel koud in huis als je de verwarming lager zet! Voor de vele huizen, die al wel geisoleerd zijn, is het plaatsen van zonnepanelen de beste optie. Binnen ca. 8, 5 jaar terug verdiend en daarna alleen maar opbrengst. Rendement ca. 4,5 %. Hoger dan een spaarrekening.

Vrijdag 13 december 1901 21:05

Plaats een reactie

Lees meer over