“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Energielabel huishoudapparaten op de schop

Donderdag 07 juli 2016 10:51Margot Boesveld

 

De energielabels voor elektrische huishoudelijke apparaten als koelkasten, wasmachines en stofzuigers worden aangepast. Het Europees Parlement besloot woensdag in Straatsburg dat het ,,verwarrende’’ systeem binnen vijf jaar op de schop moet.

Kleurenschaal A t/m G

De bekende kleurenschaal van A tot en met G moet weer in één oogopslag duidelijk maken hoe het staat met het energieverbruik. Veel apparaten vallen nu in de categorie A+, A++ of A+++ en dat is niet duidelijk voor consumenten.

'Vertrouwen in label is nodig'

Het parlement wil ook dat het label wordt getoond in advertenties en dat het toezicht op energielabels wordt aangescherpt. ,,Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat energielabels kloppen, en fabrikanten niet sjoemelen met de informatie’’, aldus D66-Europarlementarier Gerben-Jan Gerbrandy.

GroenLinks: invoering duurt te lang
Zijn GroenLinks-collega Bas Eickhout vindt dat het allemaal veel te lang duurt en het parlement zijn oren laat hangen naar de industrie ,,ten koste van consument en klimaat''.

Het parlement gaat nu onderhandelen met de lidstaten over de wetstekst. 

Bron: ANP

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Sterkste daling olieprijs in bijna 5 maanden

Woensdag 06 juli 2016 13:54

De olieprijzen liggen op koers voor de sterkste daling in bijna vijf maanden. De prijzen staan onder druk door zorgen over de afzwakkende wereldeconomie en de gevolgen van de brexit, terwijl het aanbo...

Lees meer

Onderzoek naar fusie Ziggo en Vodafone

Woensdag 06 juli 2016 10:59

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil zelf onderzoek doen naar de gevolgen van de voorgenomen fusie tussen Ziggo en Vodafone Nederland voor de keuzevrijheid van consumenten.  De concur...

Lees meer

Geen gasaansluiting meer voor nieuwbouwhuizen

Dinsdag 05 juli 2016 14:08

Nieuwbouwhuizen moeten niet langer op aardgas worden aangesloten, omdat dat maatschappelijk onverantwoord is. Netbeheerder Stedin vindt dat verwarmen en koken op een andere manier moet. Dat meldt de N...

Lees meer

ACM veegt bezwaren tegen opsplitsen Delta en Eneco van tafel

Dinsdag 05 juli 2016 12:18

Energiebedrijven Delta en Eneco moeten worden opgesplitst. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft bezwaren van beide bedrijven tegen de verplichte splitsing van tafel geveegd. Dat laat de toezi...

Lees meer