Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Energieleveranciers Nederland steeds groener

Dinsdag 18 oktober 2016 11:51Margot Boesveld

 

De stroom die energieleveranciers in Nederland leveren, is steeds meer afkomstig uit groene bronnen. Toch halen de grootste concerns nog steeds de geleverde stroom uit vervuilende energiecentrales. Dit blijkt maandag uit een rapport van de Consumentenbond in samenwerking met milieuorganisaties.

In het onderzoek worden de energieleveranciers vergeleken op basis van hoeveel stroom ze leveren uit hernieuwbare energiebronnen.

In het rapport krijgen alle ondernemingen een rapportcijfer. Het gemiddelde rapportcijfer van de Nederlandse energieleveranciers steeg van 5,4 naar 5,6. Vooral de kleinere leveranciers specialiseren zich in groene stroom. Van alle onderzochte stroomleveranciers scoort tweederde onder de 6. Deze bedrijven dragen niet bij aan de verduurzaming van de Nederlandse stroommarkt, of werken deze zelfs tegen. Ze investeren relatief weinig in duurzame energie, maar kiezen vooral voor grijze stroominkoop tegen bodemprijzen. Ook proberen ze hun oude, vaak vervuilende, centrales zo lang mogelijk in bedrijf te houden. Daardoor draaien ze voor een groot deel op niet-duurzame bronnen als kolen, gas of kernenergie.

Grote energieleveranciers nog steeds vervuilend

Als rekening wordt gehouden met de grootte steeg het gemiddelde cijfer van 4,2 naar 4,6. Veertien ondernemingen zagen het rapportcijfer stijgen, negentien leveranciers kregen een lager cijfer.  Eneco is van de grote leveranciers de enige die een voldoende krijgt, namelijk een zeven. De andere leveranciers krijgen een onvoldoende. E.on kreeg een 4,6, Nuon (Vattenfall) ziet het cijfer stijgen naar 4,3, DELTA zakt naar 3,7 en Essent (RWE) scoort een 3.

Reactie Essent

Volgens Essent geeft het onderzoek een verkeerd beeld, laat het bedrijf in een reactie weten. Het onderzoek bevat volgens het energiebedrijf oude informatie. In het onderzoek worden grote energiebedrijven die ook energie opwekken, vergeleken met kleinere bedrijven die alleen maar stroom verkopen. Volgens Essent geeft dat de consument geen objectief beeld.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over