Energiemarkt Nederland in strijd met EU-wet
Dinsdag 28 februari 2012 06:56:05

BRUSSEL - Nederland heeft Europese regels op het gebied van energie nog niet opgenomen in nationale wetgeving.

Daarom krijgt het land van de Europese Commissie maandag een tik op de vingers en zal het binnen twee maanden moeten reageren op de aantijging.

Volgens de Europese regels moet de energiemarkt worden opengesteld voor concurrentie. Een open energiemarkt biedt de consument meer keuzevrijheid.

Nederland had EU-wetgeving hierover al voor 3 maart 2011 moeten doorvoeren, maar heeft dat niet gedaan, evenals zeven andere landen.

Het dagelijks bestuur van de EU kan in het uiterste geval naar het Europees Hof van Justitie stappen als een land EU-wetgeving niet doorvoert.

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Share thisShare this
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Energieveilingen: verkoopstrategie of onkunde?
Consumentenbond en VEH bieden leden schijnzekerheid Eindhoven, Het is een toenemend fenomeen: collectieve ‘veilingen’ die namens grote groepen consumenten kortingen bedingen. De Vastela...
Mega -2- Vastelastenbond schiet op collectieve veilingen van belangenclubs
  8 maart 2012 EINDHOVEN (Energeia) - Belangenbehartigers als de Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en de ANWB moeten betere nazorg leveren aan deelnemers van hun collectieve energie-i...
Energie duurder
VOORTHUIZEN - Consumenten gaan per 2013 zeker 87 euro per jaar meer betalen voor elektriciteit en gas. Dat komt door maatregelen in het bezuinigingsakkoord. Volgens Erik Smith, consultant bij E...