Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

'Energienota voor Nederlands huishouden dit jaar mogelijk EUR 200 hoger'

Vrijdag 21 april 2006 12:27Margot Boesveld

 

De gemiddelde consument betaalt eind dit jaar gemiddeld EUR 200 extra aan zijn energierekening door de hoge olieprijzen. Dat zegt directeur Erik Smith van Energymatch op basis van onderzoek door zijn bedrijf. "Eind 2006 zijn de elektriciteitsprijzen 40 tot 60% hoger dan in het eerste halfjaar van 2005. Dat betekent voor een gemiddelde consument EUR 70 á 105 extra. De stijgende gasprijzen zorgen ook voor een extra post van ruim EUR 100. Al met al kan de totale energienota dit jaar EUR 200 hoger uitvallen", zo rekent Smith voor.

Smith schat in dat de elektriciteitsprijzen in juli 10 tot 25% hoger zullen zijn. "Dan heb je het over 1 á 2 cent per kWh. En in januari zijn de variabele prijzen ook al fors verhoogd." Smith benadrukt dat dit niet betekent dat de consumenten aan het eind van dit jaar ook een naheffing (elektriciteit en gas opgeteld) van EUR 200 krijgen. "Maar een bedrag van EUR 100-150 zou wel kunnen."

De consument moet zich daar tegen wapenen, vindt Smith. Dat kan door energiebesparing en gezamenlijke inkoop. "Energiebesparing zou door de regering bevorderd moeten worden. Nu is er in Nederland geen subsidieregeling meer, in andere landen krijg je nog wel subsidie. En dat terwijl we met een ongelofelijk begrotingsoverschot zitten door de stijgende gasprijzen." Consumenten kunnen zich ook aansluiten bij het collectief de Vereniging de Vastelastenbond. Door gezamenlijke inkoop kan veel bespaard worden. De bond gaat elk jaar onderhandelen namens de leden. Op die manier kan jaar na jaar bespaard worden zonder elk jaar opnieuw te moeten gaan vergelijken.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Marcel

Ik heb 30% minder gas enb stroom gebruikt maar moet wel meer als een maand bedrag bijbetalen is dat niet erg raar.


Donderdag 09 augustus 2007 10:18

Plaats een reactie

Lees meer over