Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Energieprijzen EU flink gestegen

Dinsdag 28 mei 2013 10:51Margot Boesveld

 

Huishoudens in de Europese Unie moesten vorig jaar flink meer betalen voor gas en elektriciteit dan in 2011. Dat blijkt uit cijfers die Eurostat, het Europees bureau voor de statistiek, maandag naar buiten heeft gebracht.

Energieprijzen stijgenIn Nederland gingen de prijzen van elektriciteit met 3,1 procent omhoog, terwijl gas met bijna 14 procent in prijs steeg. Nederland is wat betreft de prijzen ten opzichte van de koopkracht een middenmoter in de EU.

De prijzen van elektriciteit in de EU gingen met 6,6 procent omhoog tussen de tweede helft van 2011 en dezelfde periode in 2012. De gasprijzen stegen in deze tijdspanne met 10,3 procent.

Tussen 2010 en 2011 was er sprake van een iets kleinere stijging van de elektriciteitsprijzen en een nog iets forsere stijging van de gasprijzen.

Cyprus en Griekenland

In Cyprus en Griekenland werd tussen de tweede helft van 2011 en 2012 de sterkste stijging van de elektriciteitsprijzen gemeten van respectievelijk 21 en 15 procent.

In Spanje en Hongarije gingen de prijzen licht omlaag. De gasprijzen stegen het sterkst in Letland (21 procent) en Estland (19 procent), terwijl ze in Slovenië juist met 8 procent daalden.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over