“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Energieprijzen EU flink gestegen

Dinsdag 28 mei 2013 10:51Margot Boesveld

 

Huishoudens in de Europese Unie moesten vorig jaar flink meer betalen voor gas en elektriciteit dan in 2011. Dat blijkt uit cijfers die Eurostat, het Europees bureau voor de statistiek, maandag naar buiten heeft gebracht.

Energieprijzen stijgenIn Nederland gingen de prijzen van elektriciteit met 3,1 procent omhoog, terwijl gas met bijna 14 procent in prijs steeg. Nederland is wat betreft de prijzen ten opzichte van de koopkracht een middenmoter in de EU.

De prijzen van elektriciteit in de EU gingen met 6,6 procent omhoog tussen de tweede helft van 2011 en dezelfde periode in 2012. De gasprijzen stegen in deze tijdspanne met 10,3 procent.

Tussen 2010 en 2011 was er sprake van een iets kleinere stijging van de elektriciteitsprijzen en een nog iets forsere stijging van de gasprijzen.

Cyprus en Griekenland

In Cyprus en Griekenland werd tussen de tweede helft van 2011 en 2012 de sterkste stijging van de elektriciteitsprijzen gemeten van respectievelijk 21 en 15 procent.

In Spanje en Hongarije gingen de prijzen licht omlaag. De gasprijzen stegen het sterkst in Letland (21 procent) en Estland (19 procent), terwijl ze in Slovenië juist met 8 procent daalden.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Fietsverzekering in stad te duur

Maandag 27 mei 2013 10:30

Een fietsverzekering kost een stadsbewoner twee keer zoveel als een fietser in een dorp. Gemiddeld kost een driejarige verzekering van een fiets ter waarde van 750 euro in een grote stad 180 eu...

Lees meer

Postzegel niet meer nodig met app

Donderdag 23 mei 2013 11:51

Postbedrijf PostNL maakt het vanaf nu mogelijk om brieven te versturen zonder een postzegel. Mensen die geen postzegel bij de hand hebben, kunnen via de PostNL-app voor iOS of Android een postzegel...

Lees meer

Review: alle handige besparings-apps voor u op een rij

Woensdag 22 mei 2013 15:42

In dit artikel zet de Vastelastenbond een aantal handige apps op een rijtje  waarmee u niet alleen flink kunt besparen, maar die het ook leuk en overzichtelijk maken om te besparen op uw vaste ko...

Lees meer

Variabele actietarieven geen voordelige keuze consument

Woensdag 22 mei 2013 11:38

Eindhoven, mei 2013. In de media gaan veel verhalen rond over dalende energietarieven. Daarom kiezen veel mensen die een nieuw energiecontract afsluiten ervoor om hun tarief niet vast te zetten; ze ga...

Lees meer