Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Energieprijzen zijn onduidelijk weergegeven voor consument

Vrijdag 29 augustus 2014 13:42Margot Boesveld

 

ACM komt in actie naar aanleiding van berichtgeving van de Vastelastenbond over de onduidelijke weergave op website van veel energieleveranciers. 
De concurrentie tussen energiebedrijven wordt bemoeilijkt door onduidelijkheid over stroomprijzen. Consumenten blijven hierdoor onwetend bij dure energiebedrijven zitten. "Het moet wezenlijk anders dan nu het geval is'', vindt de organisatie. De ACM denkt dat de onduidelijkheden de reden zijn dat niet veel Nederlanders overstappen van energieleverancier.
De groothandelprijzen van elektriciteit zijn de afgelopen tijd fors gedaald in Nederland, maar consumenten kunnen er soms niet achter komen of dit ook wordt doorberekend in de prijs die zij betalen.

Termen

Een woordvoerder van ACM zegt dat energiebedrijven bijvoorbeeld verschillende termen voor dezelfde dingen gebruiken. "Hoe moet ik dat als gewone consument nou weten?", vraagt hij zich af.
ACM wil nieuwe regels en afspraken maken, zodat de consumenten het aanbod van hun leverancier eenvoudig kunnen lezen en begrijpen. Er worden hierover gesprekken gevoerd met energiebedrijven. De woordvoerder denkt dat de gesprekken "op korte termijn" afgerond zijn.

Kortingen

Volgens Oxxio, dochterbedrijf van Eneco, zou het openbaar maken van de opbouw van het stroomtarief tegen richtlijnen van de ACM ingaan. Essent en Nuon zijn hier wel open over.
Ook het stunten met energieprijzen zorgt voor extra onduidelijkheid. Soms worden lage stroomprijzen gecombineerd met hoge vastrechtkosten.

Vergelijkingssites

Energie-Nederland, belangenbehartiger van vrijwel alle energiebedrijven in Nederland, stelt in een reactie dat er al verschillende vergelijkingssites bestaan die consumenten kunnen gebruiken als zij willen overstappen. Energiebedrijven werken er niettemin aan om de transparantie over hun prijzen verder te verbeteren.
Sommige onduidelijkheden zijn wel lastig weg te werken, laat een woordvoerder van Energie-Nederland weten. Dat de opbouw van de energietarieven zo complex is komt ook doordat er in Nederland bijvoorbeeld meerdere netbeheerderstarieven bestaan. Ook zijn er verschillende regels die het berekenen van de stroomprijs extra ingewikkeld maken.
 
Bron: http://www.nu.nl/geldzaken/3850874/energieprijzen-onduidelijk-consumenten.html
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over