Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Energierekening klopt niet? Niet betalen!

Dinsdag 21 december 2010 00:00Margot Boesveld

 

Betaal niet zo maar elke rekening die je ontvangt. Controleer deze goed en als er gegevens ontbreken of onjuist zijn, doe je er goed aan niet te betalen. Telecombedrijven, energiemaatschappijen en postbedrijven hebben met elkaar gemeen dat ze veel werknemers in dienst hebben en veel klanten hebben. Hierdoor gaat er wel eens wat fout, want het blijft mensenwerk. De klant is hier echter doorgaans de dupe van. Het is daarom van belang dat je niet klakkeloos betaalt als de rekening komt. Controleer deze goed en betaal niet als niet duidelijk uit de rekening blijkt waar het bedrag voor in rekening is gebracht.

Betaal niet klakkeloos elke rekening Het gaat hier niet om zogenaamde spookrekeningen: rekeningen die malafide bedrijven sturen zonder dat er ooit eerder contact is geweest of een product of dienst is geleverd. Dit gaat over rekeningen die gestuurd worden door bedrijven waar al een rechtsverhouding mee is. Je hebt bijvoorbeeld een contract getekend met een energiebedrijf. Vervolgens krijg je een rekening die niet klopt omdat het bedrag onjuist is of er blijkt niet uit wat precies in rekening is gebracht.

Betalen of niet? Betaal je niet dan krijg je aanmaningen en later wordt doorgaans een incassobureau ingeschakeld. In sommige gevallen krijg je uiteindelijk een dagvaarding om voor de rechter uit te leggen waarom je de rekening niet betaalt. Zo lang het om minder dan 5000 euro gaat, kun je dit zelf doen zonder advocaat. Als jouw administratie op orde is en je kunt aantonen waarom de rekening niet klopt, dan is er weinig reden om eraan te twijfelen dat je van de rechter gelijk krijgt. Zelfs als je een foutje maakt, betekent dit nog niet dat je altijd moet betalen.

Leden Vastelastenbond Leden van de Vastelastenbond nemen contact op met de ledenhulplijn 040-7200200. De ledenhulplijn zoekt uit of de rekening klopt. Klopt de rekening niet dan wordt er een correctie opgemaakt. De foutieve rekening hoeft uiteraard niet betaald te worden.

Bron: Jurofoon

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

P.van Veen

Wordt lastig om niet te betalen, het wordt toch automatisch afgeschreven??

Vrijdag 13 december 1901 21:05

Dirk-Jan Wolfert

Het wordt lastig om niet te betalen bij een automatische incasso. Echter u heeft altijd 54 dagen de tijd om het bedrag te storneren. En het is mogelijk de rekening te blokkeren voor afschrijvingen van de energieleverancier.

Vrijdag 13 december 1901 21:05

v. hagen

Je kunt de inhouding terug laten storten door de bank. Moet wel binnen 58 dagen na incassering gebeuren(storneren).
Groet

Vrijdag 13 december 1901 21:05

Plaats een reactie

Lees meer over