Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Energiesector wil besparen door slimme meters

Dinsdag 06 september 2005 09:00Margot Boesveld

 

De Nederlandse energiesector dringt bij het kabinet aan op een vereenvoudiging van de vorig jaar geliberaliseerde energiemarkt. De verplichte installatie van 'slimme' energiemeters en de vereenvoudiging van de facturering zouden jaarlijks 100 miljoen euro kunnen besparen. Dat schrijft branchevereniging EnergieNed maandag in een brief aan minister Brinkhorst van Economische Zaken. Ruim een jaar geleden werd de energiemarkt voor kleinverbruikers vrijgegeven. Consumenten en kleine zelfstandigen mogen sindsdien zelf hun energieleverancier en meetbedrijf kiezen. Slechts weinig gebruikers zijn overgestapt op een ander meetbedrijf. De sector wil de komende vijf jaar alle meters vervangen op voorwaarde dat de keuzevrijheid van gebruikers op dit punt wordt afgeschaft.

Natuurlijk wil de Nederlandse energiesector dat iedereen verplicht over moet op een digitale meter. Hierdoor hoeven ze zelf niet meer te gaan hannesen met meterstanden waardoor ze jaarlijks 100 miljoen euro besparen. Om de investering in meters terug te verdienen willen ze dat de keuzevrijheid wordt afgeschaft. Ik denk dat er manieren zijn om én over te gaan op digitale meters én de keuzevrijheid te behouden.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over