Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Energieverbruik huishoudens daalt door bewuste consument

Vrijdag 19 september 2014 11:19Margot Boesveld

 

Doordat nieuwe woningen steeds beter geïsoleerd zijn verbruiken huishoudens steeds minder energie (stroom en gas) Daarnaast zijn CV-ketels, koelkasten, wasmachines etc. steeds zuiniger. 

Energie Centrum Nederland (ECN) en de brancheorganisaties Energie-Nederland en Netbeheer Nederland publiceerde 19 september jl. de jaarlijkse publicatie energietrends 2014.

De organisaties verwachten dat de daling de komende jaren doorzet, omdat consumenten steeds energiebewuster worden. Dat komt onder meer door de introductie van meters die hen direct inzicht geven in hun gas- en stroomverbruik. Ook de opkomst van zonnepanelen draagt daaraan bij. Inmiddels hebben naar schatting 180.000 van de bijna 7,6 miljoen huishoudens in Nederland zonnepanelen.

Bij bedrijven is het gasverbruik gestabiliseerd en neemt het stroomverbruik niet of nauwelijks toe. Dat komt door de beperkte economische groei.

Het gasverbruik van consumenten daalt al jarenlang, vanaf 1995 met ongeveer 23 procent tot een gemiddeld jaarlijks verbruik van zo'n 1.340 kubieke meter per huishouden.

De spreiding van energieverbruik over huishoudens is erg groot. Dit komt door de samenstelling van gezin, de grootte van de woning en apparatenbezit. Het stroomverbruik is vanaf 2008 met zo'n 3 procent afgenomen tot gemiddeld 3.500 kWh per huishouden. Het verbruik ligt met 3495 kWh nog altijd onder het niveau in de periode 2005-2008. 

De gemiddelde gas en elektriciteitsrekening in 2014 bedraagt € 1790,-.  Recente stijgingen zijn vooral het gevolg van een hogere leveringsprijs voor gas, een hoger netwerktarief voor elektriciteit en een hogere energiebelasting. 

Bekijk de publicatie van energietrends 2014 via www.ecn.nl 

Huishoudelijke apparaat

Jaarlijks verbruik

Combi-ketel

1400 m3

Verlichting gemiddeld

390 kWh

TV

270 kWh

Koelkast

250 kWh

Ventilatie

210 kWh

Verwarming

200 kWh

Wasdroger

190 kWh

ICT

190 kWh

Audi/video apparatuur

190 kWh

* Bron: Energietrends 2014, publicatie ECM 19-09-2014        

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over