“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Energieverbruik thuis vaker onder de loep

Maandag 24 juni 2013 12:48Margot Boesveld

 

Nederlanders houden hun energieverbruik nauwgezet in de gaten. Bijna de helft doet dat wekelijks met pen en papier.

Consumenten zijn bewust bezig met hun energieverbruik. Meer dan de helft van de Nederlanders blijkt zelfs de meterstanden met pen en papier bij te houden. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van Eneco, de zogeheten Eneco Energie Monitor. “Vijf procent van de ondervraagden doet dat wekelijks. Ze hebben een schriftje in de meterkast leggen. Andere consumenten doen dat met een spreadsheet op de computer”, zegt een woordvoerder van Eneco. “Veel energiemaatschappijen ontwikkelen ook tools om dat in de gaten te houden. Waterkokers en drogers zijn stroomslurpers. Als je dat realiseert, kun je daar veel geld mee besparen.” Acht op de tien consumenten is actief bezig om het energieverbruik te verminderen en 70 procent zegt ongeveer te weten hoeveel geld ze daar per maand aan kwijt zijn.”

Voor duurzame energie is veel belangstelling. Nederlanders kiezen voor windenergie omdat het veel waait in Nederland en omdat ze vinden dat duurzame energie nodig is. Een kwart is zelf geïnteresseerd om zelf in een windmolen te investeren. “Bij Eneco hebben we de module Hollandse wind. Daarvoor hebben we in anderhalf jaar nu honderdduizend klanten voor”, zegt een woordvoerder.

Ook zonnepanelen zijn populair, driekwart van de Nederlanders geeft aan ze graag op het dak te willen hebben. De aanschafkosten en het ontbreken van een eigen dak noemen ze echter als drempels voor de aanschaf. Voor consumenten die al groene stroom hebben, maakt het niet uit met welke techniek de stroom is opgewekt. De duurdere groene stroom heeft de voorkeur boven schaliegas. Een kwart vindt dat de exploitatie van schaliegas bij wet verboden zou moeten worden.

Milieuorganisaties op de bres voor energie
Actievoerders van Greenpeace en Milieudefensie staan deze week elke dag bij het gebouw van de Sociaal Economische Raad (SER) in Den Haag. Ze willen op die manier de onderhandelaars van het zogeheten Nationaal Energieakkoord op scherp zetten. Zo voorzien ze de onderhandelaars van energiedrank, plaatsen ze een windmolenwiek en belichten ze elke dag een onderdeel van het akkoord dat zij graag goed geregeld willen zien.

Op het overleg onderhandelen diverse werkgevers, werknemers, energiebedrijven en natuur- en milieuorganisaties over maatregelen die de energievoorziening in Nederland minder afhankelijk maken van fossiele brandstoffen. De besprekingen voor een nationaal energieakkoord zijn in januari gestart. Het is de bedoeling dat deze besprekingen nog dit jaar resulteren in een concreet plan van aanpak.

Bron: metronieuws.nl/nieuws/energieverbruik-thuis-vaker-onder-de-loep/SrZmfx!0DMwXWvtn4Gg/

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over