“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Er wordt steeds meer groene energie afgenomen

Donderdag 26 mei 2016 08:48Margot Boesveld

 

Het verbruik van hernieuwbare energie, zoals biomassa en windenergie, is opnieuw toegenomen.

In 2015 kwam 5,8 procent van de verbruikte energie uit hernieuwbare bronnen, blijkt donderdag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een jaar eerder was het aandeel nog 5,5 procent. En in 2013 lag het percentage op 4,8 procent. In totaal werd vorig jaar 118 petajoule aan hernieuwbare energie verbruikt. Dat is ruim 7 procent meer dan in 2014. 

Er is vorig jaar met name meer aardwarmte, wind-, zonne- en bodemenergie verbruikt. Het verbruik uit biomassa is maar heel licht (2 procent) toegenomen. Dit heeft de totale toename van het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen beperkt.

Het energieverbruik uit zon, wind en aarde is in dezelfde periode met gemiddeld 21 procent toegenomen.

Het totale energieverbruik, waarbij ook het verbuik uit fossiele bronnen wordt meegeteld, is vorig jaar met bijna 2 procent gegroeid. Ook hierdoor valt de groei van het aandeel hernieuwbare energie lager uit.

Warmte

Energie uit hernieuwbare bronnen wordt ingezet voor warmte, elektriciteit en vervoer. Ongeveer de helft van de vorig jaar uit hernieuwbare bronnen verbruikte energie was bestemd voor warmte. Daarnaast werd 40 procent voor elektriciteit en 10 procent voor vervoer ingezet.

Hernieuwbare energie uit biomassa is vorig jaar meer gebruikt voor de productie van warmte. Dit is met 7 procent toegenomen. De groei was vooral te zien bij warmteketels van bedrijven en bij afvalverbrandingsinstallaties.

Biomassa blijft verreweg de grootste bron van hernieuwbare energie. Bijna 70 procent van de verbruikte hernieuwbare energie komt uit biomassa.

Vereniging de Vastelastenbond biedt al jaren 100% groene stroom aan, ook hier zien we een stijging. Bent u benieuwd naar de tarieven? Kijk dan hier.

Bron: Nu.nl

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Hypotheekrente onder 1 %

Woensdag 25 mei 2016 13:33

Het lijkt wel een aanbieding in de supermarkt: hypotheekrente nu voor 0,99 procent. Voor het eerst kan een hypotheek met een rentevaste periode worden afgesloten tegen een rente van minder dan é...

Lees meer

Banken hebben minder spaaracties voor vakantiegeld

Donderdag 19 mei 2016 12:16

Banken hebben dit jaar minder speciale spaaracties opgezet voor vakantiegeld dan vorig jaar. Waar vorig jaar nog vijf banken een spaaractie hadden rondom het vakantiegeld, proberen nu alleen ABN AMRO,...

Lees meer

Consumentenbond verliest kort geding over Media Markt-contracten Essent

Zaterdag 14 mei 2016 10:38

De Consumentenbond heeft een kort geding verloren over contracten die Essent verkocht via de Media Markt en de Gamma. De rechtbank in Den Bosch heeft alle vorderingen van de consumentenorganisatie af...

Lees meer

Rol OPEC is uitgespeeld volgens topman van Rosneft

Donderdag 12 mei 2016 10:53

Topman Igor Sechin van het Russische staatsoliebedrijf Rosneft vindt dat de rol van OPEC als beleidsbepaler op de wereldwijde oliemarkt tot het verleden behoort.  Volgens Sechin is er geen een...

Lees meer