Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

'Essent en Nuon hebben fusiebesprekingen op een haar na afgerond'

Donderdag 26 oktober 2006 12:59Margot Boesveld

 

Essent en Nuon zijn het op hoofdlijnen eens over een fusie. Michiel Boersma wordt de topman van het fusiebedrijf, het hoofdkantoor komt in Amsterdam. Dat melden Het Financieele Dagblad en de Volkskrant. Een officiële aankondiging van het nieuws volgt volgens beide kranten op korte termijn.Essent bevestigt in een zaterdagmidddag uitgestuurd persbericht dat er gesprekken zijn gevoerd. "Echter, tot dusver hebben besprekingen nog niet geleid tot een concreet resultaat." Essents president-commissaris Harry Pennings noemt de berichten in Het Financieele Dagblad "klinkklare onzin", Nuon-baas Ludo van Halderen wil er volgens de krant niet op reageren.Toch weten de kranten het zeker. Er is een intentieverklaring getekend, stelt het FD. Er zijn nog geen handtekeningen gezet, maar sinds een week speuren de bedrijven wel bij elkaar in de boekhouding naar eventuele tegenvallers, aldus de Volkskrant. Nuon zou zijn boekhouding hebben gedeponeerd in een dataroom bij ABN Amro, Essent heeft de Citybank in de arm genomen. De aandeelhouders van Essent krijgen waarschijnlijk tussen de 50 en 60% van de aandelen in de nationale kampioen in handen.Er zijn echter nog wel hobbels te nemen. Zo moeten de aandeelhouders instemmen. En de gedeputeerden Onno Hoes (Essent, Noord-Brabant) en Jan Ploeg (Nuon, Friesland) tonen zich uiterst kritisch in Het Financieele Dagblad. "Het is heel ingewikkeld", aldus Hoes, die vindt dat er "nog wel wat gesprekken" nodig zijn. Ploeg maakt zich zorgen over de duizenden banen die er volgens hem geschrapt dreigen te worden. Hij ziet liever een Brits of Scandinavisch bedrijf de commerciële activiteiten van Nuon overnemen.(Het Financieele Dagblad, 21 oktober en 23 oktober, p.1)(Volkskrant, 23 oktober, p.1)

Copyright©, Energeia, 2006

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over