Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Essent goedkoopst van grote drie, ook na zomerse prijsverlagingen

Donderdag 02 augustus 2007 17:40Margot Boesveld

 

Klopt de claim van Essent, dat huishoudelijke klanten ook na de golf van prijsverlagingen per 1 juli aanzienlijk voordeliger uit zijn dan bij concurrenten? Uit een prijsvergelijking van Energeia blijkt van wel: Essent is de goedkoopste van de grote drie, met enige afstand. De situatie van 1 januari is wat dat betreft in stand gebleven.Energeia vergeleek het variabele leveringstarief (inclusief BTW) voor grijze stroom voor een huishouden met een enkele meter. De gasprijs blijft buiten beschouwing. De eerste conclusie die zich opdringt, is de veelgehoorde klacht op verjaardagen en partijen: 'een gewoon mens kan er toch geen chocola van maken, die hele cijferbrij op de energierekening'. Wie al prijsvergelijkend langs de websites van energiebedrijven surft, kan niet anders dan begrip opbrengen voor die verzuchting.Van de grote drie is Essent na zijn zomerse prijsverlaging verreweg de goedkoopste met 8,51 cent per kWh. Eneco, dat in juli geen prijsverlaging doorvoerde, is met 9,7 cent nog steeds goedkoper dan Nuon (9,88). Opvallend is wel dat Essent het vastrecht heeft opgetrokken naar EUR 1,99 per maand. Nuon en Eneco rekenen dat ook. In januari zat Essent nog op een vastrecht van EUR 1,49 per maand.Is Essent ook EUR 60 per jaar goedkoper dan zijn concurrenten, zoals woordvoerster Anneloes van der Voort claimde bij de presentatie van de halfjaarcijfers? Niet helemaal. Op basis van het verschil tussen Essent en Nuon betaalt een huishouden met een standaardverbruik van 3.500 kWh bij Essent EUR 47,95 minder dan bij Nuon. Dat verschil was de eerste helft van 2007 nog iets kleiner, omdat de prijsverlaging bij Essent (0,45 cent per kWh) sterker is dan bij Nuon (0,35 cent).De goedkoopste leverancier van Nederland is Essent daarmee echter niet. Eon rekent met 8,38 cent per kWh een lager tarief. Bovendien hanteert Eon een lager vastrecht (EUR 1,49 per maand) dan de 'gebruikelijke' EUR 1,99 per maand. RWE en Oxxio zitten ruimschoots boven de 9 cent per kWh met respectievelijk 9,16 cent en 9,47 cent. Delta lijkt ook relatief goedkoop te zijn met 8,75 cent per kWh, maar rekent wel een veel hoger bedrag aan vastrecht: EUR 3,18 per maand.Copyright©, Energeia, 2007

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over