Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Essent start nieuw klusbedrijf ZoOpgelost

Zondag 24 september 2017 10:14Margot Boesveld

De energiemarkt wordt ingewikkelder. Gas verdwijnt langzaam uit onze huishoudens en energieleveranciers worden langzamerhand buitenspel gezet. Als een kat in het nauw is, maakt het rare sprongen. Een nieuwe trend is dat energieleveranciers zich naast het aanbieden van gas en licht steeds meer toeleggen op andere dienstverlening. Zeker nu Nederlanders steeds vaker zonnepanelen op het dak leggen en duurzame energie oprukt, staat het traditionele verdienmodel van energiebedrijven onder druk. (Lees ook: de transitie van de energiemarkt)

Essent begint klusservice ZoOpgelost

Leveranciers doen onder meer verkoop en onderhoud van cv-ketels, zonnepanelen, laadpalen, slimme meters en energieadvies. Maar ook niet energie gerelateerde services rukken op. Zo is NLE tegenwoordig een ‘serviceprovider’, die naast energie ook internet en televisie aanbiedt en hebben ze een belang in laadpalen voor elektrische auto’s. Energieleverancier Essent begint onder het motto ‘Helemaal Thuis’ een klusservice: ZoOpgelost. ZoOpgelost maakt gebruik van de diensten van Mainplus. Een bedrijf in onderhoudsservice dat voor Corporaties, verzekeraars en vastgoedeigenaren al zo’n 150.000 woningen onderhoudt.


Verdienmodel Essent ZoOpgelost

We kennen het verdienmodel van Toon van Eneco. Ook Essent biedt deze dienst in een abonnementsvorm aan. Voor één euro per maand hebben klanten een premium abonnement en geldt er een vaste prijs per klus.

  • Een lekkende kraan herstellen: € 53,96;
  • Een klemmende deur repareren: € 53,96
  • Een slimme thermostaat € 51,26
  • Waterleiding verplaatsen € 70,20 per meter. De dienst is ook zonder abonnement beschikbaar, alleen is iedere klus dan 10% duurder.  

De ambitie is dat binnen drie jaar de helft van onze klanten zich via deze dienst een keer laat helpen”, zegt Directeur Van Zon. Essent heeft momenteel 2,4 miljoen klanten voor elektra en 2,1 miljoen huishoudens als klant met een gasaansluiting.

Negatieve bijsmaak en voorwaarden

In eerste instantie zijn de tarieven goed betaalbaar. Maar let op: de tarieven gelden alléén tijdens kantooruren gedurende de week. Voor een spoedklus dient een hoger bedrag worden betaald en in het weekend (zaterdag tot maandag) en feestdagen geldt er een toeslag van 100% op het uurloon.

  • Normale werkdagen Van 17.00 uur tot 19.00 uur 25%
  • Normale werkdagen Van 19.00 uur tot 07.30 uur 50%
  • Zaterdag Van 00.00 uur tot 21.00 uur 50%
  • Van zaterdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur 100%
  • Maandag Van 05.00 uur tot 07.30 uur 50%
  • Nationaal erkende feestdagen Van 00.00 uur tot 24.00 uur 100%

Bron: Essent ZoOpgelost: https://zoopgelost.essent.nl/ 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over