Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Essent start procedure tegen misleidende reclame van de Nederlandse Energie Maatschappij (NLEnergie)

Dinsdag 18 januari 2011 00:00Margot Boesveld

 

Reclame uitingen zijn ondoorzichtig, onvolledig, onjuist en smakeloos

Essent gaat stappen nemen tegen concurrent Nederlandse Energie Maatschappij (NLEnergie) wegens ondoorzichtige, onvolledige en smakeloze reclames. In ieder geval zal een klacht worden ingediend bij de Reclame Code Commissie (RCC), maar ook de gang naar de rechter sluit Essent niet uit. In een TV commercial wordt gesteld dat de Nederlandse Energie Maatschappij de goedkoopste is en dat consumenten betalen voor de overname door RWE. Beide suggesties zijn onjuist. Uit recent onderzoek van de Vastelastenbond blijkt dat de Nederlandse Energie Maatschappij in veel gevallen juist duurder is dan veel andere aanbieders, waaronder Essent.  

De tariefvergelijking in de printcampagne van de Nederlandse Energie Maatschappij is volstrekt ondoorzichtig, onvolledig en misleidend. De TV commercial die de Nederlandse Energie Maatschappij nu uitzendt, is bovendien ronduit smakeloos. Er wordt op een onsympathieke manier ingespeeld op nationalistische sentimenten door te verwijzen naar ‘Hollandse’ tarieven. De suggestie daarin dat klanten van Essent hogere tarieven betalen vanwege de overname door RWE is absoluut onjuist. Door de samenwerking met RWE kan Essent juist effectiever energie inkopen en slimmer produceren. Voor onze klanten betekent dit dat zij kunnen rekenen op een sterke en stabiele energieleverancier die levert voor een uitstekende prijs. Essent is ook eens nog de grootste producent van groene stroom in ons land. Essent dient nu bij de Reclame Code Commissie een klacht in tegen zowel de advertentie als de TV commercial, vooral omdat de suggestie dat Essent duurder is dan de Nederlandse Energie Maatschappij pertinent onwaar is. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Mevr. M. Boesveld

Beste Vastelastenbond.
Wat een goed initiatief dat de energie markt door jullie onderzoek eindelijk eens transparant wordt. Al die aanbieders en speciale 'variabele' tarieven. Laat het eens duidelijk worden hoe de vork in de steel zit.

Succes en keep up the good work.
M. Boesveld

Vrijdag 13 december 1901 21:05

Plaats een reactie

Lees meer over