“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

EU-landen massaal aangeklaagd om energiebeleid

Dinsdag 11 april 2006 09:00Margot Boesveld

 

Een grote meerderheid van de EU-regeringen krijgt dezer dagen een dreigement van de Europese Commissie in de bus. De liberalisering van de stroom- en gasmarkten laat te lang op zich wachten. De Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, heeft dinsdag besloten om een spervuur van meer dan veertig juridische procedures te beginnen. Dat is een reactie op klachten dat de voormalige nutssector in veel landen nog altijd niet voluit concurreert. Daardoor blijven de prijzen van gas en stroom hoger dan nodig is.De Europese Commissie ziet wel vooruitgang, maar vindt deze te traag. Commissaris Piebalgs (Energie) denkt niet dat sommige landen de boel tegenhouden om hun eigen energiebedrijven te helpen. Sommigen betichten vooral Frankrijk van zulk protectionisme na de fusie tussen Gaz de France en Suez. Piebalgs: ,,Alle regeringsleiders hebben twee weken geleden gezegd dat ze een efficiënte Europese energiemarkt willen. Daar houd ik ze aan'', zei Piebalgs.Nederland is een van de drie EU-landen die geen aanmaning krijgen, samen met Denemarken en Malta. De liberalisering van de gas- en stroomsector is hier naar behoren doorgevoerd, meent Brussel. Desondanks wil minister Brinkhorst van Economische Zaken verder gaan. Hij houdt volgens zijn woordvoerster vast aan de omstreden splitsing van energiebedrijven in een publiek netwerkbedrijf en een commerciële leverancier. Binnenkort debatteert de Tweede Kamer daarover.De Europese landen hebben enkele jaren geleden afgesproken om de levering van gas en elektriciteit open te stellen voor concurrentie, ook vanuit andere landen. In de praktijk is daar nog weinig van terechtgekomen, had de Commissie al eerder geconstateerd. De regeringen hebben de Europese wet niet of niet voldoende omgezet in nationale regels. In sommige landen hebben consumenten en bedrijven nog altijd onvoldoende keuze tussen verschillende aanbieders.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over