“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Europa wil einde aan misleidende autotests

Donderdag 25 april 2013 12:28Margot Boesveld

 

Het Europees Parlement stemt woensdag over de invoering van eerlijke, gelijkvormige tests die het verbruik van auto's meten. Fabrikanten testen hun auto's nu nog onder ideale omstandigheden. Auto's blijken op de weg gemiddeld 25 procent minder zuinig en schoon dan op de testbaan. Dat schrijft het AD woensdag op de voorpagina.

Fabrikanten spiegelen het brandstofgebruik van hun auto's altijd te rooskleurig voor. Uit onderzoek van TNO bleek begin dit jaar dat sommige autotypes zelfs 50 procent meer benzine of diesel gebruiken dan uit de gegevens van de producent blijkt.

'We worden gewoon belazerd waar we bij staan', zegt Judith Merkies (PvdA), die de Europese Commissie dwong tot de erkenning dat de tests niet deugen.

Fabrikanten proberen regelmatig de CO2-uitstoot van hun auto's op papier te beperken. Ook nemen zij maatregelen om testresultaten te beïnvloeden. Zo worden spiegels ingeklapt, kieren dichtgetaped en testrijders op gewicht geselecteerd. Een van de voorbeelden die TNO noemde, is de Renault Mégane. Die gebruikt meer dan 50 procent meer benzine dan de fabrikant beweert. Ook de Polo van Volkswagen verbruikt de helft meer brandstof, net als de Fiesta en de Focus van autofabrikant Ford.

Als het Parlement voor stemt, moeten autofabrikanten uiterlijk in 2017 gelijke en wettelijk gegarandeerde tests uitvoeren.

Zuiniger rijden
Om zuinig te rijden adviseert de ANWB om snel door te schakelen naar een hogere versnelling en vaker uit te rollen in plaats van te remmen. Het helpt ook om een constante snelheid aan te houden en de motor af te zetten bij een brug die openstaat.

BRON: ad.nl

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over