Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Fenor en Robin Energie riskeren boete voor onduidelijke facturen

Donderdag 11 januari 2018 13:46Margot Boesveld
boete verkeerde energierekening

boete verkeerde energierekening

Fenor en Robin energie sturen foutieve rekeningenFenor en Robin Energie zijn door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op de vingers getikt voor het versturen van onduidelijke rekeningen. De ACM heeft de bedrijven een voorwaardelijke boete opgelegd.

In de facturen die de bedrijven sturen zijn de tarieven niet duidelijk gekoppeld aan de periode wanneer het verbruik plaatsvond. De klant kan zo niet duidelijk herleiden of de tarieven waarmee gerekend wordt wel kloppen met de afspraak tussen leverancier en klant. De consument moet een rekening ontvangen die hij kan begrijpen en controleren. Met de huidige methode van Fenor en Robin Emergie is dit niet goed mogelijk.

De bedrijven hebben tot 3 februari om de problemen op te lossen. Wordt er op 3 februari nog een foutieve rekening verstuurd dan riskeren de bedrijven een boete van € 1000,- en bij meer foutieve rekeningen maximaal € 50.000,-.
De ACM deed eerder al onderzoek naar dit probleem. Toen werden 21 bedrijven gewaarschuwd. Daarvan hebben er 19 inmiddels de facturen correct aangepast. Fenor en Robin Energie echter nog niet en krijgen daarom nu een dwangsom opgelegd van de ACM. 

Bron: Nu.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over