“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Fietsverzekering in stad te duur

Maandag 27 mei 2013 10:30Margot Boesveld

 

Een fietsverzekering kost een stadsbewoner twee keer zoveel als een fietser in een dorp.

Gemiddeld kost een driejarige verzekering van een fiets ter waarde van 750 euro in een grote stad 180 euro tegenover 90 euro in de provincie.

Dat lijkt misschien logisch, maar volgens onderzoek van de Consumentenbond is dat niet het geval. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laten zien dat in dorpen niet per se minder fietsen gestolen worden.

In Amsterdam zijn in de periode 2005-2011 per jaar bijna 9 fietsen gestolen per 1000 inwoners.

In Harlingen, de goedkoopste regio voor een fietsverzekering, hebben 9,3 inwoners te maken met diefstal van hun fiets. In Hoogeveen zijn er 10,4 diefstallen per 1000 inwoners. In Bussum zijn dat er 15,4.

Fietsdiefstal

Het landelijk gemiddelde ligt op 7,4 gestolen fietsen per 1000 inwoners. Groningen loopt voorop met ruim 18 diefstallen per 1000 inwoners.

De Consumentenbond testte verschillende fietsverzekeringen op prijs en kwaliteit. Verzekeringen van Unigarant, afgesloten via internet, en Enra komen uit de test als beste koop naar voren. Dat geldt zowel voor gewone fietsen als e-bikes.

Bron: nugeld.nl/portemonnee/3482584/fietsverzekering-in-stad-duur.html

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over