Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Financiële veranderingen per 1 juli 2018

Maandag 02 juli 2018 09:37Margot Boesveld
Financiele veranderingen juli 2018

Financiele veranderingen juli 2018

Ieder jaar op 1 juli wijzigen regels en wetten waardoor uw persoonlijke financiële situatie kan wijzigen. De belangrijkste financiële veranderingen zetten wij voor u op een rij.

Energietarieven gestegen

De variabele energietarieven zijn per 1 juli gestegen bij de meeste leveranciers. Eneco heeft de grootste verhoging doorgevoerd, terwijl dat Essent de prijzen gelijk hield. Het vastzetten van de tarieven bij een energieleverancier is nog altijd het voordeligste. Zeker in de huidige sterk stijgende markt.

De Vastelastenbond heeft momenteel het voordeligste aanbod voor Nederlanders met een gemiddeld verbruik. Het 3 jarig contract van Budget Energie met groene energie is geldig tot 9 juli. Profiteer nu nog van deze lage tarieven.

Stijging minimumloon

Het minimumloon en het minimum jeugdloon is gestegen. Werknemers vanaf 22 jaar gaan minimaal 1594,20 euro verdienen per maand bij een volledig dienstverband. Het jeugdloon voor 21 jarig bedraagt 1355,05 euro. Een 15 jarig verdient minimaal 478,25 euro.

Het minimumloon is steeds jonger van toepassing. Jarenlang was dit vanaf 23 jaar, nu is dat al vanaf 22 en volgend jaar krijgt men dit al als men 21 wordt.

Lichte inkomensstijging uitkeringsgerechtigden

Ook de uitkeringen zijn iets gestegen door de verhoging van het minimumloon. Dit is van toepassing op de bijstandsuitkering, IOAW, IOAZ, AOW, Anw, Wajong, WAO, ziektewet en toeslagenwet.

De bijstandsuitkering is vanaf heden 1423,66 euro per maand inclusief vakantie-uitkering voor gehuwden en samenwonenden. Alleenstaanden ontvangen 996,56 euro per maand.

Stijging huur met 1,5 procent

De gemiddelde huurstijging is 1,5 procent en dit is 0,1 procentpunt meer dan de inflatie. Dit gaat dan over huishoudens met een gezamenlijk inkomen tot 41.056 euro die huren in de sociale sector. Huurders zijn hiervan inmiddels op de hoogte gebracht door de verhuurder.

De huurverhoging in de vrije sector is niet aan regels gebonden en is dus per verhuurder anders.

Meer kinderbijslag

De kinderbijslag die Nederlanders met kinderen ontvangen is licht gestegen. De stijging is vergelijkbaar met de inflatie. Per kwartaal is het bedrag nu 202,23 euro voor een kind tot vijf jaar. Voor een kind van zes tot elf jaar bedraagt het bedrag nu 245,57 euro. Met 288,90 euro is de bijslag voor de groep twaalf tot zeventien jarigen het grootst.

In 2019 wordt dit bedrag nog eens fors verhoogd. Dit komt door plannen van het kabinet om de kinderbijslag te verhogen. De gemiddelde stijging per leeftijdsgroep komt uit op 20 euro per kwartaal. Dit kost de overheid 250 miljoen euro.

Collegegeld eerste jaar slechts 50%

Studeren is per 1 juli goedkoper. In het eerste jaar hoeft de student slechts 50% van het collegegeld te betalen. Mits de student voldoet aan bepaalde voorwaarden. Studenten die kiezen voor een lerarenopleiding betalen de eerste twee jaar slechts 50%. Dit betekent dat men 1030 euro per collegejaar betaalt.

Internet, tv en bellen duurder

Op 1 juli hebben de meeste providers de prijzen verhoogd. De Vastelastenbond berichte eerder al over de prijsstijging. Een gemiddeld gezin gaat 20 tot 40 euro extra betalen per jaar.
 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

jp

Jammer van bovenstaande ongenuanceerde reacties.

Donderdag 05 juli 2018 11:55

Joop Butz

Lieve medebewoners van deze aardbol tv wordt duurder,geen hond die dat vreemd vind.Onze bobo parasieten moeten toch hun reisjes kunnen blijven maken,aansluitend een party waar vooraf even gesjopt word voor wat passende kleding en dit alles op kosten van Jan met de korte achternaam de belasting betaler.

Woensdag 04 juli 2018 15:44

Jo

Titel moet zijn: hoeveel nemen zo ons nu weer af.

Uitkeringen onhoog om via de achterdeur weer 5x zoveel af te nemen. Echt lachwekkend

Woensdag 04 juli 2018 12:34

Plaats een reactie

Lees meer over