FIOD doet invallen invallen in fraudezaak Chineese zonnepanelen
Vrijdag 06 maart 2015 14:43:30

De  Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft donderdag op meerdere locaties in Friesland invallen gedaan in een onderzoek naar fraude met zonnepanelen uit China.

Dat meldt de FIOD vrijdag. Een importeur uit Friesland wordt ervan verdacht Chinese zonnepanelen in te voeren en daarbij de geldende invoerheffingen te ontduiken. Het gaat daarbij om een bedrag van vermoedelijk 1,2 miljoen euro.    

De zonnepanelen komen uit China via Maleisië en Taiwan Nederland binnen. De Chinese fabrikant heeft waarschijnlijk geen overeenkomst gesloten met de Europese Unie, waardoor er een invoerheffing van 65 procent betaald moet worden.

Containers

De FIOD verdenkt het bedrijf ervan de panelen te hebben overgeladen in Maleisië en Taiwan in andere containers met nieuwe en dus vervalste stickers, vrachtbrieven, facturen en oorsprongs-certificaten. 

Door de indruk te wekken dat de panelen uit die twee landen komen, zou de invoerheffing worden ontdoken. Bij de doorzoekingen heeft de opsporingsdienst digitale apparaten in beslag genomen. 

Maatregelen

De Europese Commissie, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding binnen de EU, heeft in 2013 enkele maatregelen genomen om het dumpen van goedkope Chinese zonnepanelen te stoppen.

Extra invoerheffingen moet de concurrentie bevorderen. Onder voorwaarden krijgt een aantal Chinese fabrikanten vrijstelling van deze zogenoemde antidumpingheffing. Deze voorwaarden zijn onder andere een minimale invoerheffing en een maximum hoeveelheid aan panelen.

 

Bron: nu.nl/economie/4005569/fiod-doet-invallen-in-fraudezaak-met-chinese-zonnepanelen.html

 

 

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Verzekeraars bouwen aan digitale poliskluis
Goed nieuws voor de consument die door de verzekeringsbomen het bos niet meer ziet. Het Verbond van Verzekeraars laat een digitale poliskluis bouwen waarin consumenten al hun particuliere verzekeringe...
Pensioen valt vaak lager uit dan gedacht
Wanneer men eenmaal met pensioen is, valt van het maandelijkse bedrag dat er te besteden is, flink tegen. Hoe komt dat? De huidige lage rente is misschien positief voor de consument die een hypotheek ...
Gasboringen in Groningen, hoe zit dat?
Het is meerdere keren in het nieuws geweest. De gasboringen in Groningen en de grote gevolgen voor de bewoners. De Vastelastenbond voorziet u van informatie over de gasboringen. Hoe is dit ontstaan, w...

Populair

Word gratis lid van de Vastelastenbond
Als lid van de Vastelastenbond begin je meteen met profiteren:
  • Gratis WOZ-waarde check
  • Advies over al je energievragen
  • Energiefeitjes & bespaartips in je mailbox
  • Jaarlijks adviesgesprek over je vaste lasten

Lees hoe we anderen hebben geholpen

10
Gewoon perfect ontzorgt.
Een uitstekende klantenservice. Op, voor mij serieuze, vragen krijg ik vlot en duidelijk antwoord.
9
Keurig geregeld
Alles keurig op tijd geregeld.
10
Geen omkijken naar
Alles prima en automatisch geregeld.
30-10-2019 Nico, Woerden
21-10-2019 Jan, Cuijk
21-10-2019 Jaap, Schiedam