“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

FIOD doet invallen invallen in fraudezaak Chineese zonnepanelen

Vrijdag 06 maart 2015 14:43Margot Boesveld

 

De  Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft donderdag op meerdere locaties in Friesland invallen gedaan in een onderzoek naar fraude met zonnepanelen uit China.

Dat meldt de FIOD vrijdag. Een importeur uit Friesland wordt ervan verdacht Chinese zonnepanelen in te voeren en daarbij de geldende invoerheffingen te ontduiken. Het gaat daarbij om een bedrag van vermoedelijk 1,2 miljoen euro.    

De zonnepanelen komen uit China via Maleisië en Taiwan Nederland binnen. De Chinese fabrikant heeft waarschijnlijk geen overeenkomst gesloten met de Europese Unie, waardoor er een invoerheffing van 65 procent betaald moet worden.

Containers

De FIOD verdenkt het bedrijf ervan de panelen te hebben overgeladen in Maleisië en Taiwan in andere containers met nieuwe en dus vervalste stickers, vrachtbrieven, facturen en oorsprongs-certificaten. 

Door de indruk te wekken dat de panelen uit die twee landen komen, zou de invoerheffing worden ontdoken. Bij de doorzoekingen heeft de opsporingsdienst digitale apparaten in beslag genomen. 

Maatregelen

De Europese Commissie, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding binnen de EU, heeft in 2013 enkele maatregelen genomen om het dumpen van goedkope Chinese zonnepanelen te stoppen.

Extra invoerheffingen moet de concurrentie bevorderen. Onder voorwaarden krijgt een aantal Chinese fabrikanten vrijstelling van deze zogenoemde antidumpingheffing. Deze voorwaarden zijn onder andere een minimale invoerheffing en een maximum hoeveelheid aan panelen.

 

Bron: nu.nl/economie/4005569/fiod-doet-invallen-in-fraudezaak-met-chinese-zonnepanelen.html

 

 

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over