Flink verschil tussen energietarieven
Vrijdag 28 september 2012 10:04:55

Consumenten betalen jaarlijks tot 488 euro te veel aan energiekosten, meldt de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

Het bedrag van 488 euro is het verschil tussen de goedkoopste en de duurste energieaanbieder. De NMa is uitgegaan van het jaarverbruik van een gemiddeld huishouden.

Gedoe

Volgens de NMa is inmiddels 36 procent van de consumenten een of meerdere keren overgestapt naar een ander energiebedrijf. Nog eens 33 procent overweegt een overstap.

Als een van de belangrijkste redenen om niet over te stappen noemen consumenten "het gedoe". De NMa benadrukt dat een overstap soepel kan verlopen en is een campagne 'Switchen van energiebedrijf' gestart.

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Veel consumenten fors oververzekerd
DEN HAAG - Na het besluit van VVD en PvdA om de assurantiebelasting fors te verhogen, doen mensen er verstandig aan nog eens goed te kijken waarvoor ze verzekerd zijn en of dat allemaal wel nodig i...
Nu extra betalen voor stroom straks
We moeten binnenkort misschien meer gaan betalen om stroomuitval in de toekomst te voorkomen. Twee energiebedrijven zeggen dit in het Financieele Dagblad. Dat komt doordat de omschakeling naar groe...
Enexis introduceert eerste ‘storings’-app
Als 'eerste netbeheerder in Nederland' biedt Enexis haar klanten een storings-app waar klanten 24/7 kunnen nagaan of er een storing in het elektriciteits- of gasnet is en wat de oorzaak daa...