Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Flinke stijging toegangsprijzen pretparken

Dinsdag 14 juli 2015 11:32Margot Boesveld

 

De toegangsprijzen van pretparken zijn de laatste jaren flink gestegen. In vijf jaar tijd steeg de prijs van een toegangskaartje met 17 procent. Dat blijkt uit onderzoek van het economisch bureau van ING. 

Pretparken prijzen stijgen 17%

In 2011 stegen de entreeprijzen slecht 7%, maar ten opzichte van 2010 betaalt men anno 2015 maar liefst 17% meer! Voor een kaartje dat in 2010 € 30,-  kostte, wordt nu 5 euro meer betaald. De bank baseert zich op een online-enquête die de afgelopen dagen door tienduizenden mensen is ingevuld. Uit de enquete blijkt dat de meeste bezoekers hun uitgaven wel proberen te beperken. Meer dan de helft van de Nederlanders (53 procent) maakt altijd of vaak gebruik van kortingsacties bij een bezoek aan een pretpark. Een kwart neemt zelf lunch of ander eten mee. Een gemiddelde pretparkbezoeker besteedt in totaal 50 euro per persoon.De prijzen zijn vooral hoger omdat pretparken investeren in nieuwe attracties.

Efteling, walibi, duinrell | extra korting via Vastelastenbond

De Efteling is verreweg het duurste pretpark. Voor een kaartje aan de balie betaalt de consument 38 euro. Door online te bestellen kunnen bezoekers 4 euro besparen. Door middel van de Webshop Voordeel van Vereniging de Vastelastenbond ontvangen leden nog eens tussen de 20% en 30% extra korting. Walibi Holland staat met 34,50 euro op de tweede plaats. Ook hier loont online bestellen de moeite: de entreeprijs valt dan zo’n 15 procent lager uit € 27,50,-.  Via de Vastelastenbond Webshop Voordeel ontvangt u  voor een kaartje van Walibi nog eens een extra korting en kost een kaartje maar € 23,50 per persoon. Zo kost een kaartje bij Duinrell + 2 uur Tikibad, normaal gesproken € 27,- (online www.duinrell.nl) via de Vastelastenbond betaalt met maar €22,- inclusief € 1,-servicekosten. 

Een gemiddelde bezoeker is in totaal ongeveer 50 euro per persoon kwijt aan een pretparkbezoek, inclusief kosten zoals parkeren, eten of souvenirs. Voor een gezin met twee kinderen kost een dagje pretpark gemiddeld 200 euro.

Korting via Vastelastenbond Webshop voordeel

Via de Vastelastenbond krijgt u op meer dan 2.500 webwinkels korting. Zo ook bij pretparken en andere leuke uitjes! Hieronder een overzicht van enkele pretparken waar u als lid van Vereniging de Vastelastenbond korting krijgt*.

  • Walibi Holland: i.p.v. € 34,50 aan de kassa, € 23,50 via Vastelastenbond Webshop Voordeel. 
  • Duinrell: i.p.v. € 27,00 online, via Vastelastenbond Webshop Voordeel slechts € 22,00
  • Dolfinarium: i.p.v. € 24,50 via de website, € 21,50 via Vastelastenbond Webshop Voordeel. 
  • Hellendoorn: i.p.v. € 22,50 aan de kassa, € 18,00 via Vastelastenbond Webshop Voordeel. 
  • Movie Park Duitsland: i.p.v. € 34,50 online, via Vastelastenbond Webshop Voordeel slechts € 26,00
    (Prijzen via Webshop voordeel zijn inclusief € 1,- servicekosten).

* peildatum 14 juli 2014. Prijsveranderingen onder voorbehoud. 

Direct aanmelden voor Webshop Voordeel? Bent u al lid van onze vereniging? Regel het dan via uw persoonlijk pagina

 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over