Foutieve e-mail in omloop
Maandag 22 juli 2019 16:43:45
voorbeeld foute e-mail

Wij ontvangen de melding van mensen dat ze zijn benaderd met de e-mail: waarom zou u geen bezwaar maken. Deze e-mail wordt NIET vanuit ons verstuurd.

Foutieve e-mail

Er is vandaag (22-07-2019) een e-mail gestuurd met een boodschap die doet vermoeden dat die van ons afkomstig is door de afzender: NLDB@brief.me., nldb@ sofbos. com of NLDB@orbus. com. Deze mails zijn niet door ons verzonden en ook niet met onze toestemming. Wij hebben inmiddels melding gemaakt bij Fraudehelpdesk (MeldingIncident nummer: 190722-000117) en diverse meldingen op onze website geplaatst. Ons advies is dus om deze mails te verwijderen en niet op de links in de mail te klikken.

Deze mededeling is geplaatst op maandag 22 juli 2019.

Helaas hebben wij moeten constateren dat er misbruik wordt gemaakt van onze naam. Er zijn momenteel valse e-mails in omloop met betrekking tot de WOZ-waarde Check. Kijk altijd goed naar de afzender van het bericht. Wij versturen e-mails vanuit de domeinnamen: Vastelastenbond.nl en Vastelastenmail.nl  WOZ-bezwaar maken kan in de periode februari t/m april 2020. Momenteel is dit niet mogelijk.

Hieronder ziet u een voorbeeld van de e-mail en een overzicht van e-mail adressen die mogelijk misbruik maken van onze bedrijfsnaam.

Foutieve email in omloop

Hoe kunt u een valse e-mail herkennen?

Het is altijd belangrijk om goed te kijken waar u op klikt, en of de e-mail wel echt komt van de partij waar hij vanaf lijkt te komen. Enkele tips:

  • Klik niet zomaar op links:
  • Controleer het webadres van de link. Deze wordt zichtbaar als u met de muis op de link gaat staan zonder te klikken; na enkele seconden wordt het webadres zichtbaar. Wijkt deze af van onze website? Klik niet op deze link.
  • Navigeer naar de betreffende site. Dan weet u zeker dat u goed zit.

Wij zullen u nooit per e-mail vragen om in te loggen op uw DigiD of andere persoonlijke gegevens af te geven zoals uw gebruikersnaam, wachtwoord.
Vertrouwt u de e-mail niet? Neem dan telefonisch contact met ons op (040-7200200).

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coƶrdinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Meer twintigers en dertigers hebben schulden
Er zijn meer financiƫle kopzorgen voor twintigers en dertigers. De huidige schuldensituatie bij twintigers en dertigers is zorgelijk. Dat zegt Peter van den Bosch van het Bureau Kredietregistratie (B...
Vakantie: Gaat u op vakantie een auto huren? Dit zijn de valkuilen.
De meeste onenigheid bij autoverhuur gaat over verzekeringen en extra dienstverlening. Voor een extra bestuurder, kinderzitje of navigatiesysteem wordt vaak de hoofdprijs gevraagd. Een aantal handige ...
De waarheid over omvormers en optimizers
Omvormer, micro-omvormers of power optimizers. Wat is het verschil en waar kiest u voor? Met omvormer wordt de centrale omvormer bedoeld. De centrale omvormer is het apparaat tussen ...