Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Gaat de verzekeraar op de stoel van de arts zitten?

Vrijdag 27 januari 2006 14:26Margot Boesveld

 

De eerste geluiden dat verzekeraars zich gaan bemoeien met de kwaliteit van zorg horen we al. Menzis wil huisartsen gaan belonen die goedkope medicijnen voorschrijven. Deze medicijnen zijn niet identiek en in veel gevallen minder sterk. Een arts moet kiezen wat het beste voor de patient is en niet wat het beste voor zijn portomonee. Denkt een arts dat goedkope medicijnen goed werken voor een bepaalde patient dan moet hij die voorschrijven. Maar dit mag niet van een beloning van de verzekeraar afhangen.

Bonus voorschrijven goedkoper medicijn mag

Het door Menzis belonen van artsen die goedkopere merkloze cholesterolverlagers en maagzuurremmers voorschrijven, is niet in strijd met het Reclamebesluit Geneesmiddelen. Dat heeft de voorzieningenrechter in Arnhem woensdag opnieuw geoordeeld. Artsen en patiënten hadden een proces aangespannen tegen Menzis.

De bonusregeling tornt volgens de voorzieningenrechter niet aan de vrijheid van de arts om te kiezen voor duurdere medicijnen als dat nodig is voor zijn patiënt.Advocaat C. Schoonderbeek van de huisartsen en patiënten vraagt zich af waarom Menzis dan iets met een bonusregeling denkt te bereiken. Zij vindt dat er niet voor niets een veelheid aan regels en wetten in Europa is om artsen puur te laten handelen in het belang van patiënten. Schoonderbeek: ,,Die regels voorkomen de schijn van verleiding en daaraan gaat de voorzieningenrechter voorbij''.De huisartsen en patiënten vormen de tweede partij die een kort geding over de kwestie van Menzis verloor. Eerder verzochten ook fabrikanten van cholesterolremmers en maagzuurremmers om een verbod. Zowel in kort geding als in hoger beroep is dat hen niet gelukt.De advocaat van de artsen en patiënten voelt desondanks ook voor een hoger beroep, maar moet daarover nog met de artsen en patiënten overleggen.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over