Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Gas en stroom duurder

Dinsdag 25 oktober 2011 13:02Margot Boesveld

 

Trek de portemonnee maar open: gas en stroom wordt volgend jaar waarschijnlijk duurder. Dat blijkt uit navraag bij Nuon en Essent.

Een gemiddeld Nederlands huishouden is per jaar 1900 euro kwijt aan de energierekening. Nuon(energieleverancier van 2,8 miljoen klanten) verwacht dat hun huishoudens in 2012 zo'n 40 euro meer kwijt zijn. Bij Essent moeten klanten gemiddeld 30 euro meer gaan betalen. Waarom duurder?

Waarom moeten we meer gaan betalen voor gas en stroom? Dat heeft vooral te maken met buitenlandse ontwikkelingen, zoals de kernramp in Japan, het Duitse besluit om te stoppen met kernenergie en de onrust in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Het blijft afwachten

De energiebedrijven benadrukken dat het gaat om 'aannames op dit moment'. Vooralsnog gaat Nuon uit van prijsstijgingen van 2 procent voor gas en 8 procent voor stroom.

Essent gaat ervan uit dat gas 2 a 3 procent duurder wordt. "De prijsstijging van stroom zal lager zijn dan bij Nuon, dankzij onze inkoopstrategie", aldus een woordvoerder.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over